| Roxett a întrebat:

fac acum scoala de soferi si am terminat partea teoretica si am inceput si practica (am facut 2 sedinte). Intrebarea mea este daca ma pot duce la politie sa ma inscriu pentru proba teoretica. Daca nu, cand pot face acest lucru?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Ordinului MAI nr.268/2010, privind examinarea pentru obtinerea permisului de conducere, cu md. si compl. din acest an, citez:
"ART.8.(1) Examinarea se efectuează după îndeplinirea formalităţilor necesare, la sediul serviciului public comunitar competent, constând în: verificarea dosarului de examen, preluarea imaginii faciale şi înregistrarea în aplicaţia informatică de examinare.
(2) Candidaţii susţin proba teoretică în aceeaşi zi în care sunt înregistraţi în aplicaţia informatică de examinare. În caz contrar, înregistrarea îşi pierde valabilitatea.
(3) Solicitarea şi datele necesare înregistrării în aplicaţia informatică de examinare se pot transmite şi de către şcolile de conducători auto în care aceştia au urmat cursurile de pregătire teoretică şi practică, prin utilizarea unei aplicaţii informatice puse la dispoziţie gratuit de către D.R.P.C.I.V., în baza unui protocol.
(4) În situaţia prevăzută la alin. (3), candidaţii aflaţi la prima examinare se prezintă în vederea îndeplinirii formalităţilor prevăzute la alin. (1) şi susţinerii probei teoretice, în cel mult 3 zile lucrătoare de la data transmiterii solicitării de către şcoala de conducători auto. În caz contrar, solicitarea îşi pierde valabilitatea, urmând a se proceda potrivit alin. (1) şi (2)."
Rezulta ca nu se poate face programarea mai repede de 3 zile inainte de terminarea scolii de conducere.

| Roxett explică:

Da? deci nu trebuie sa depun dosarul de la scoala sau ceva?

| Radu_Loren_1998 a răspuns:

Da