| Marian899 a întrebat:

Bună, în luna August pe data de 15 am avut un accident cu masina în urma căruia mi s-a anulat permisul. Acum pe 22 decembrie a rămas definitiva 1 an suspendare. Întrebarea mea este când pot să dau din nou de permis? La 1 an de când a rămas definitivă si s-a anulat permisul(22 decembrie 2022) sau se calculează din 15 august (2022) din ziua accidentului când mi s-a reținut permisul?

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti sustine examinarea dupa trecerea unei perioade de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, in cazul expus dupa 22 decembrie 2023, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu modificările şi completările ulterioare, citez:
"ART. 116. (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
  b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;"

| darrio2007 a răspuns:

Definitiva. Oricum va dura mai mult de un an pana sa mai mergi cu masina.

| Marian899 explică (pentru darrio2007):

De ce? Dacă după 1 an pot sa dau din nou?

| johnnny123 a răspuns:

Ești grăbit să te urci iarăși la volan mort de beat și să mai acroșezi niște mașini (sau poate de data asta niște oameni)?

| Yuoia a răspuns:

La 1 an de când a rămas definitivă.

| Marian899 explică (pentru Yuoia):

Trebuie sa mai plătesc scoala încă odată? Ce acte trebuie? Nu o să am probleme din cauza cazierului?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De la data de 22 decembrie 2022 ÎNSCRISĂ în hotărârea care a rămas definitivă trebuie ca să treacă 1 an - ATENȚIE FOARTE MARE - ca să te poți - ÎNSCRIE - la o școală de șoferi și DUPĂ ce faci școala dai examen.

Tu ACUM ești un om FĂRĂ permis exact ca altul care nu a avut permis niciodată.

Deci - după 1 an de la 22 decembrie 2022 te înscrii la școala de șoferi și după ce faci școala dai pentru permis.

ATENȚIE - dacă îți expiră dosarul de școală și nu ai luat traseul - FACI ȘCOALA - din nou și o iei de la capăt.

Cam de 8 - 10 ori cad la traseu ăștia ca tine care au avut permisele anulate.

Astea să le știi de la unul care a fost și instructor auto 10 ani în București în perioada DE AUR ȘI MARI REALIZĂRI A ȘPĂGILOR de mii și mii de euro șpăgilor până în 2012.