Imi pare rau! Poti merge la bunici! Mai este o solutie dar mai rea: institutionalizarea. Te poti adresa statului german. Trebuie sa existe o institutie de ocrotire a copilului! Se numeste Familienkasse. Are program intre 08:00 si 18:00 si raspunde la telefonul: 0800 45555 30. Trebuie sa ai la indemana numarul prin care, tatalui tau, ii vine alocatia. Uite mai multe explicatii aici: acolo sunt si niste organizatii. Ia legatura cu ele!
Numai cei din Germania te pot ajuta, dar nu cred ca poti locui singura! In Romania copii pana la 18 ani depind de parinti. Mai ai o varianta: sa o rogi pe mama ta sa te ia in custodia ei. Ai dreptul sa mergi in instanta si sa depui marturie. Daca esti cetatean roman te poti intoarce in tara fara nici o problema cu autocarul. La avioane e mai greu ca cer, in majritate, insotitor sau act pentru un insotitor de bord.
Mama mea este decăzut din drepturi
Imi pare rau! Poti merge la bunici! Mai este o solutie dar mai rea: institutionalizarea. Te poti adresa statului german. Trebuie sa existe o institutie de ocrotire a copilului! Se numeste Familienkasse. Are program intre 08:00 si 18:00 si raspunde la telefonul: 0800 45555 30. Trebuie sa ai la indemana numarul prin care, tatalui tau, ii vine alocatia. Uite mai multe explicatii aici: acolo sunt si niste organizatii. Ia legatura cu ele!