Nu exista si nu a existat o asemenea lege. Fiecare ramane cu bunurile proprii (avute dinaintea casatoriei ori obtinute pe perioada casatoriei) iar bunurile comune (cele dobandite pe perioada casatoriei si care nu sunt proprii) se impart amiabil ori cum decide instanta de judecata. Partajul se face in natura(daca este posibil) ori prin atribuirea catre unul dintre soti, care este obligat sa plateasca celuilalt o sulta (jumatate din valoarea bunului atribuit). Numai bine!
Nu există o lege clară şi oficială în acest sens.
Dar, pe de altă parte, instanţele ţin destul de des cu femeile, indiferent dacă asta e just, meritat sau nu.
O fi legea veche, in zilele astea stiu familii cu doi copii, a caror mama a ramas in strada.
Nu era o lege oficiala inainte dar in 90 % din cazuri femeia raminea cu copiii si cu tot apartamentul pentru ca, in marea majoritate a cazurilor, apartamentele nu erau cumparate ci inchiriate de stat.Problema se pune ca nu stiu daca si cu apartamentele proprietate se proceda la fel, dar cred ca se facea parte si copiilor iar barbatul trebuia sa renunte la partea lui. Cele 10% dintre divorturi unde ar fi cistigat barbatul se desfasurau mai mult pe baza dovezilor ca doamna Eva ar fi fost o proscrisa. Legea noua nu mai da drept de "pertenente "copiilor.deci totul se imparte.
Legea veche. la copil i se da dreptul sa aleaga daca are peste 10 ani, iar daca e mic ramane cu mama. depinde daca divortul se baga de culpa comuna sau baga ea ori tu. intelegi?
Nu cred, totul se imparte, de obicei se vand si se impart banii, case masini, cunosc 2 cazuri
Daca copilul e de partea mamei cam asa sta treaba : casa unde locuiesc ii ramane femeii si copilului iar celealte bunuri se impart sau ii se lasa ca testament copilului depinde acum si de parinti, oricum barbatul trebuie sa plateasc pensie alimentara copilului pana la maturitate, dar depinde si bunurile pe nume sunt trecute. iar de lege e data de mult. sper ca te-am ajutat cu ceva fundita.?
nokk întreabă:
HabarNamPeCePlanetaTraiesc întreabă:
Classiffied întreabă: