Nu cred ca ar fi vreo sansa sa fii condamnat. Si nu ai ca martor doar prietena, ii ai si pe politistii care au venit.
Conform Codului penal, citez:
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Si apoi poti sa-i faci si tu plangere penala, citez:
"ART.268.Inducerea în eroare a organelor judiciare
(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(3) Nu se pedepseşte persoana care a săvârşit inducerea în eroare a organelor judiciare, dacă declară, înainte de reţinerea, arestarea sau de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celui faţă de care s-a făcut denunţul sau plângerea ori s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt nereale."
Am luat legatura intre timp cu un avocat, mi-a spus ca e ceva in neregula cu acel certificat medico-legal, care in mod normal pentru o vanataie la ochi (repet nu am lovit persoana respectiva, nu a fost contact fizic intre noi, eu nu am parasit domiciliul meu, fiind in spatele pragului in interiorul locuintei - exista martor prietena mea). Acel om mi-a inscenat ca l-as fi lovit. M-a mai linistit avocatul. Voi merge la politie insotit de avocat. Daca sunteti oameni de bine, si va pricepeti la domeniul juridic va rog sa mai lasati raspunsuri.
Eu in locul tau as incerca sa ajung cat mai departe si sa dovedesc ca a mintit si sa ii ceri daune morale+ cheltuielile de judecata si chiar sa intre la puscarie pentru marturie mincinoasa daca e adevarat ce spui tu. Asemenea oameni nu ar trebui sa traiasca in libertate (niste lichele ambulante) asta daca spui adevarul
Vreau sa depun plangere impotriva individului pentru santaj (am inteles a ar vrea de la mine suma de 1000 ron) si a unchiului sau care a spus ca imi va rupe picioarele daca ma prinde (am inregistrarea telefonica). Incerc sa adun probe sa dovedesc ca el a mers la intimidare.
efspactsy întreabă: