Nu poate conduce legal cu permisul vechi.
In mod normal si legal trebuia sa-si preschimbe permisul de conducere dupa casatorie. Daca este prinsa va fi amendata, cu amenda de la 6 la 8 puncte-amenda, respectiv de la 870 lei la 1.160 lei.
Ai dreptate. Eu am dat intr-o noapte de sambata spre duminica pe la 1 de un idiot de la Politia Rutiera Ilfov (in Pantelimon se intampla chestia, faceam Uber/Bolt pe atunci) care s-a legat de faptul ca talonul masinii era rupt exact pe mijloc acolo unde se pliaza deci era din 2 bucati dar toate informatiile erau lizibile. Oricum urma sa imi schimb prenumele si CNP-ul in urmatoarele luni dar a trebuit sa platesc 290 lei amenda (in 15 zile) + 37 lei talon nou la DRPCIV + multa alergatura si cozi. Asa ca acum am toate actele OK, CI, permis si talon masina. Surprinzator a fost ca la DRPCIV au fost foarte OK doar ca au vrut sa revin dupa 2 zile ca cei de la IT sa mute toate informatiile de pe CNP-ul vechi pe cel nou.
DRPCIV-ul tine evidenta pe CNP deci poate dovedi oricand cu CI + permis vechi (ambele au CNP-ul pe ele) ca are permis valabil. Totusi legea precizeaza ca aceste documente ar trebui schimbate in cazul aparitiei unor modificari deci teoretic e pasibila de amenda daca e oprita de politie in trafic. La DRPCIV nu cred ca o sa aiba probleme.