anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Întrebarea mea este legată de indemnizația pentru creșterea copilului. Am lucrat din 25.06. 2016-15.09.2018 și 17.09. 2018-30.01.2019 la 2 firme happy. Nasc în noiembrie, iar de la sfârșitul lunii ianuarie am stat acasă, n-am mai avut loc de muncă. Întrebarea mea este: eu beneficiez de indemnizație?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului este necesar ca in ultimii 2 ani anteriori nasterii sa fi lucrat cel putin 12 luni. In cazul tau perioada de 2 ani va fi noiembrie 2017 - noiembrie 2019. In aceasta perioada ai lucrat cca 14 luni in perioada noiembrie 2017 - ianuarie 2019, astfel ca vei beneficia de indemnizatie.

| beatriced1998 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Si daca eu nu mai lucrez acum, cand o sa nasc, cererea pentru indemnizatie trebuie completata de firmele la care am lucrat?
Mie mi s-a transmis ca trebuie sa lucrez obligatoriu si acum pentru ca imi trebuie de la angajator adeverinta precum imi suspenda activitatea pentru ccc.

| Ioandelasal a răspuns (pentru beatriced1998):

Nu este nevoie sa lucrezi. Daca nu lucrezi nu vei primi concediu, asa ca n-ai nevoie de adeverinta de la angajator, dar vei primi indemnizatia, avand in vedere ca indeplinesti conditia de stagiu.

| beatriced1998 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Okii. Multumesc frumos pentru raspuns!

3 răspunsuri: