| varzacalita1992 a întrebat:

Buna,

Intrebarea mea este mai degraba de natura legala, raspunsurile sau linkurile sunt de mare ajutor.

M-am casatorit cu un cetatean strain, long story short din pacate nu a mers relatia si ne-am separat.

Vrem sa divortam, desi as vrea sa stiu care sunt implicatiile, considerand ca el este strain si are rezidenta temporara.

Considerand situatia cu Covid nu stiu ce sanse am sa ma programez pentru o simpla consultatie la Biroul de Imigrari Brasov ca sa pot afla un raspuns concret, ei practic au in intervalul lor orar doar depuneri si preluari de acte.

Mersi anticipat!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu o sa aiba efect asupra dreptului la sedere aprobat, posibil sa nu-i mai fie prelungit daca i-a fost acordat numai pentru casatoria cu un cetatean roman. Poate avea si alt motiv pentru obtinerea prelungirii.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Divortul nu are nici o treaba sau tangenta cu imigrarile.
Daca v-ati casatorit si domiciliati in Romania atunci puteti divorta ca oricare cetatateni romani: la starea civila, la un notar public sau la judecatorie.
Vezi art.373-404 din Codul civil.

| varzacalita1992 explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc. Imi pare rau, poate nu am pus intrebarea bine.

Ceea ce ma intereseaza este daca divortul o sa-i impacteze sederea temporara, care expira in 4 ani practic.

| Ioandelasal a răspuns (pentru varzacalita1992):

Nu o sa aiba efect asupra dreptului la sedere aprobat, posibil sa nu-i mai fie prelungit daca i-a fost acordat numai pentru casatoria cu un cetatean roman. Poate avea si alt motiv pentru obtinerea prelungirii.