| Melena73 a întrebat:

Buna, ma puteți ajuta și pe mine cu ceva?
Vreau sa fac un test de paternitate. Soțul meu mi-a spus după 16 ani ca mai are o fata de care nici el nu era sigur pana acum 2 luni, nu au ținut legătura in acești ani dar acum s-au apropiat foarte mult. Sunt sigura ca nu este copilul lui dar vreau sa am o dovada. Ce îmi trebuie pentru un astfel de test? Cât costa? Am nevoie de vreun act de identitate ale persoanelor cărora li se fac testul? +alte informații și detalii dacă știți, mulțumesc frumos

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Tu nu poti cere, initia sau face vreun test de paternitate, doar sotul tau poate cere si participa la recoltarea sangelui in vederea paternitatii copilului.
Doar el poate cere mamei acelui copilas, sa faca de buna voie patnernitatea copilului si daca nu este de acord, o poarte forta prin hotarare judecatoreasca, sa accepte si sa faca copilasului acel test.
Testul de paternitate se poate face la un centru de analize medicale din orasul dvs, care are disponibil si acest serviciu "de paternitate" si costa in jur de 1500 lei. Rezultatul primindu-l dupa 1 saptamana.