| rozelor a întrebat:

mama mea(63 ani) sufera de-o luxatie congenitala de sold din nastere,ce acte sunt necesare pentru pensia de handicap, multumesc!

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ai vorbit cu medicul de familie și știi cu siguranță că afecțiunea mamei tale se încadrează la așa ceva?
Fiindcă, din câte am înțeles, cei de acolo, sunt foarte riguroși, mulți au sperat și puțini au obținut.
Au și ei o lege...
Cel mai sigur este să le dai un telefon și să-i întrebi...
Oricum, niște link-uri îți las, în mod sigur aceste acte ți se vor solicita acolo.

http://www.dac-iasi.ro/acte-necesare-indemnizatie-handicap

http://www.model-de.ro/......86-1-1.htm

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand este necesar sa mearga la comisia judeteana pentru incadrarea in grad de handicap si sa obtina incadrarea si apoi sa mearga la Casa de pensii publice si va afla actele necesare.

| alessia5158 a răspuns:

Nu este vorba despre o" pensie"--- ci despre o indemnizatie de handicap care se acorda pentru anumite deficiente fizice, senzoriale, psihice etc.
Despre ce sunt tipurile de handicap, despre documentele necesare obtinerii gradului de handicap (implicit a indemnizatiei), despre cine face incadrarea in grad de handicap vezi aici : http://www.prostemcell.ro/......dicap.html

P.S. in Ordinul 726/2002(http://www.dsclex.ro/legislatie/2002/octombrie2002/mo2002_775.htm#o726) APARE NOMINALIZATA afectiunea :
" luxatie congenitalã de sold (unilateralã sau bilateralã) cu coxartrozã secundarã si/sau modificãri ale coloanei vertebrale "

Nu stiu daca lista afectiunilor nominalizate in acest ordin este actuala!

| CMaria21 a răspuns:

Buna toate detaliile le gasesti pe site-ul lor unde mergi sa ii faci pensia! Succes

| d3men7zel a răspuns:

Documentele necesare în vederea evaluării complexe sunt următoarele:

■ cerere-tip de evaluare complexă;
■ copie de pe documentele de identitate;
■ documente medicale;
■ ancheta socială efectuată de serviciul social specializat din cadrul primăriei în a cărei rază are domiciliul sau reşedinţa persoana cu handicap, potrivit modelului-cadru prevăzut în anexa nr. 6.

Documentele medicale menţionate la sunt:

■ referat privind situaţia medicală prezentă, întocmit de medicul specialist;
■ scrisoare medicală-tip de la medicul de familie, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 5, numai în situaţia primei prezentări la serviciul de evaluare complexă;
■ investigaţii paraclinice solicitate de serviciul de evaluare complexă.

Cererea-tip de evaluare complexă, însoţită de documentele necesare:

■ se depune de către persoana solicitantă la registratura primăriei din localitatea de domiciliu/reşedinţă sau la registratura DGASPC;
■ în cazul persoanelor care solicită reevaluarea, se depune cu 30 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate al certificatului de încadrare în grad de handicap;
■ se transmite serviciului de evaluare complexă, obligatoriu, în termen de 5 zile lucrătoare de la înregistrare, de către primărie, şi în termen de 24 de ore de la înregistrare, de către DGASPC.

Serviciul de evaluare complexă verifică şi analizează dosarul persoanei solicitante, care trebuie să conţină documentele menţionate mai sus, şi, în termen de 5 zile lucrătoare, comunică persoanei în cauză data planificată la care aceasta urmează a se prezenta în vederea evaluării; în cazul unui dosar incomplet, solicită completarea dosarului cu documentele necesare.

Evaluarea complexă se realizează în maximum 60 de zile de la data înregistrării cererii şi documentelor la serviciul de evaluare complexă.

În cazul persoanelor nedeplasabile, în baza scrisorii medicale şi a anchetei sociale, evaluarea complexă se va efectua la domiciliul/reşedinţa persoanei în cauză.

| floresdemayo a răspuns (pentru d3men7zel):

Ce ușor a fost să dai un copy/paste la informațiile din linkul ce i l-am oferit eu. Am crezut că vine cineva mai inteligent, cu noutăți, nu cu copy/paste-uri. big grin