| 3ntzz a întrebat:

Buna!
Mi-a zis un prieten ca a vorbit cu un barman care i-a spus ca a lucrat la kaufland ( sa puna produse pe raft), vreo 3 luni de zile ( barmanu are 20 de ani dar a spus ca se poate lucra chiar si de la 16).
Da, eu am 16 ani.
Si am vorbit cu acel prieten sa ne facem cate un C.V. si sa-l ducem acolo.
Credeti ca e chiar asa de posibil sa ne angajeze? chiar si de la 16 ani?
Si fara sa nu isi bata aia joc de noi in privinta salariului?
Si...ce as putea pune in C.V. ca sa-i faca pe ei sa ...ne vrea?( daca intelegeti ce vreau sa zic )

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, o persoana se poate angaja singura de la 16 ani si chiar de la 15 ani, cu acordul parintilor.
In aces sens sunt prevederile Codului muncii, citez:
"Art.13.(1)Persoana fizicã dobândeşte capacitate de muncã la împlinirea vârstei de 16 ani.
(2) Persoana fizicã poate încheia un contract de muncã în calitate de salariat şi la împlinirea vârstei de 15 ani, cu acordul pãrinţilor sau al reprezentanţilor legali, pentru activitãţi potrivite cu dezvoltarea fizicã, aptitudinile şi cunoştinţele sale, dacã astfel nu îi sunt periclitate sãnãtatea, dezvoltarea şi pregãtirea profesionalã.
(3)Încadrarea în muncã a persoanelor sub vârsta de 15 ani este interzisã.
(4)Încadrarea în muncã a persoanelor puse sub interdicţie judecãtoreascã este interzisã.
(5)Încadrarea în muncã în locuri de muncã grele, vãtãmãtoare sau periculoase se poate face dupã împlinirea vârstei de 18 ani; aceste locuri de muncã se stabilesc prin hotãrâre a Guvernului."
Salariul va fi, de obicei, la limita minima, fiind muncitor necalificat.
Nu ai ce scrie in CV, nu ai avut nici o activitate pana in prezent.

| neutrino a răspuns:

Greu de crezut ca vei avea succes la aceasta varsta. O firma serioasa nu se incurca cu minori.

| anonima01 a răspuns:

Sincer, nu stiu daca v-ar angaja la 16 ani, plus ca in Kaufland din cate stiu eu nici nu prea sunt locuri, ca in fiecare hypermarket. Eu iti spun sigur fiindca mama si-a depus mai demult C.V-ul, cand cautau ei sa angajeze si nu au sunat-o niciodata. Inca ceva, mai nou magazinele gen Kaufland, Carrefour, Auchan etc ii angajeaza pe aia care tocmai au terminat liceul Economic. Pe asta o stiu din sursa sigura.
Oricum poti sa incerci, poate vei avea noroc!