anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, nu știu dacă trăiesc eu în lumea mea roz sau nu. Am un prieten strain care a venit sa lucreze în România, primele săptămâni au fost ok, apoi am înțeles ca a început sa fie pus sa lucreze 14 ore, deși în contract scrie doar de 8 ore, mi-a spus ca, ipotetic vorbind, dacă s ar face un control, pe el l ar ascunde.
Sunt paralelă cu actele și restul, dar l am întrebat de ce nu își schimba job-ul și mi-a spus ca dacă renunță la asta trebuie sa aibă altul pregătit, altfel cam. zboară din țară.
Sunt doar curioasa, e legal asa ceva? I mean. nu cred, dar măcar e ceva de făcut în legătură cu asta?! Sau pur și simplu asta se întâmplă cu majoritatea străinilor incat a devenit "normalitate"?! Ca la urma urmei, patronii își exploatează pana si proprii compatrioţi, trist, da chiar m-a făcut sa ma gândesc la asta toată ziua.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este ilegal ce face angajatorul dar numai daca angajatul nu-i platit pentru orele suplimentare, bineinteles daca este de acord cu efectuarea acestora.
Daca nu-i platit ar trebui sa vorbeasca cu angajatorul si daca nu rezolva poate reclama la ITM.

| Cookiesssssssssss a răspuns (pentru Ioandelasal):

Am înțeles, mulțumesc.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu e ce crezi tu între străinii ăia, se înțeleg altfel între ei.

| Cookiesssssssssss a răspuns (pentru anonim_4396):

Zici?laughing
Atunci trebuia sa se înțeleagă asa de la bun început, nu dupa atâtea săptămâni. Eu una oricum nu ma pricep la asta, dar m-a uimit și eram curioasa dacă se poate face ceva.