Daca nu i-a promis ca se va casatori cu ea, pentru a fi de acord cu relatiile sexuale, nu a facut nici o infractiune si nu poate fi pedepsit penal.
In schimb, daca este tatal copilului si se stabileste paternitatea va fi obligat la plata unei pensii de intretinere, suma lunara poate fi de pana la 1/4 din venitul net lunar, pana ce minorul are 18 ani si, in continuare, pana ce termina studiile superioare, daca le face, dar nu mai mult de 26 de ani.
De asemenea va fi obligat sa plateasca toate cheltuielile de judecata, dupa caz, onorariul avocatial, testele pentru stabilirea paternitatii, etc.
Daca stie sigur ca este tatal copilului l-as sfatui sa-l recunoasca si sa plateasca pensia de intretinere, de 1/4 din venitul net lunar.
Da, este sigur ca e tatal lui. Deci daca s-ar dovedii ca este copilul lui, va fi obligat de lege sa-l treaca pe numele lui? Pensie oricum ii va da, adica ii va da o suma lunara..Va multumesc frumos!
Da, este sigur ca e tatal lui. Deci daca s-ar dovedii ca este copilul lui, va fi obligat de lege sa-l treaca pe numele lui? Pensie oricum ii va da, adica ii va da o suma lunara..Va multumesc frumos! si va mai intreb ceva ..Cat timp are la dispozitie mama, ca sa il dea in judecata? Am inteles ceva in jur de 15 zile la iesirea din spital. Apoi nu mai are ce sa ii faca?
Dreptul la actiune pentru stabilirea paternitatii se poate exercita oricand pe durata vietii copilului, astfel ca nu se prescrie.
Am spus ca, daca este sigur de paternitate, ar fi bine sa se inteleaga ca sa nu faca cheltuieli inutile. Copilul poate fi recunoscut si prin declaratie notariala autentica.
Da, dar eu tot nu inteleg, daca tot nu vrea sa il recunoasca si chiar si dupa testul de paternitate facut de catre mama se dovedeste ca este al lui, poate fii obligat sa il recunoasca sau justita nu are ce ii face daca nu vrea sa-i poarte numele?
Indiferent de ce vrea el, daca in urma procesului de paternitate se va stabili ca el este tatal copilului, el va fi trecut in acte ca tata al copilului, chiar daca nu va purta numele lui de familie ci pe cel al mamei. Copilul va primi o pensie de intretinere si va avea dreptul sa-l mosteneasca, la fel ca si copiii din casatorie. Nu va trebui sa-l si creasca, de asta se va ocupa mama.
Dar va putea sa-l dezmosteneasca pe parcurs ca sa nu primeasca nimic din mostenire?
Dezmostenirea se poate face numai in anumite situatii grave, de exemplu daca copilul ar atenta la viata tatalui. Nu poate fi dezmostenit numai pentru ca asa vrea tatal.
Iar daca nu lucreaza cu carte de munca cat va primii pensie alimentara?
In acest caz si daca nu are alte venituri pensia alimentara va fi calculata la salariul minim pe economie si ar fi de cca 150 lei. Pensia alimentara poate fi recalculata periodic, in functie de venitul tatalui, la cererea mamei.
Avand in vedere ca fata este minora ar putea chiar sa ajunga la inchisoare! Spune-i sa vorbeasca cu un avocat pentru ca problema este foarte serioasa.
Am vorbit cu un avocat despre asta, si a zis ca puscarie nu poate face in mod clar, doar daca avea sub 16 ani, cand au intretinut relatii sexuale avea 16 ani jumate, putea face puscarie si peste 16 ani pana la 18 ani ai fetei, daca o corupea cu diverse lucruri, sau daca ii era tutore, profesor..etc
Suntem impreuna de 2 luni*, ma scuzati, am gresit. cu toate ca nu are asta importanta
anonim_4396 întreabă:
DaciaRomania întreabă: