| mg112mada a întrebat:

O colega de-a mea a vrut sa participe la un concurs in care trebuia sa faca un referat despre orasul in care locuia, informatii pe care le-a luat dintr-o carte, pe care mai apoi a pierdut-o si nu mai stia sa spuna titlul cartii si autorul.Asa ca a intrat pe net si a luat numele altor carti despre orasul ei si le-a trecut pe foaie.Intrebarea mea e daca poate avea urmari grave, adica chestii gen inchisoare.P.Sbig grinoar raspunsuri serioase.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nici vorba de inchisoare, plagiatul nu este infractiune. Daca a dat unele surse nu cred ca o sa-si dea seama ca a luat continut din alta parte, mai ales daca nu a scris mot-a-mot pagini intregi. Cea mai mare sanctiune posibila este sa nu-i fie luata in considerare lucrarea pe acest motiv. Numai bine!

4 răspunsuri:
| danthe20 a răspuns:

Nu inchisoare, ce a facut ea este plagiat pentru ca trebuia sa mentioneze exact de unde a luat info.
singurul lucru care se poate intampla este sa fie eliminata din concurs pentru ca a mintit de unde a luat sursele.
Funda?

| AnnieG a răspuns:

Cu siguranta NU, NU inchisoare.

| mg112mada explică (pentru AnnieG):

Macar, ceea ce scriem noi stiu ca e logic ca sunt citite, dar verifica si sursele?

| AnnieG a răspuns (pentru mg112mada):

Depinde si de concurs, daca e unul national posibil, dar in general sursele nu se verifica.