| Robotzzzi a întrebat:

Parintii mei au dat garajul in chirie la 3 baieti acum 1 an si ceva.
In fiecare saptamana de aproximativ 4-5 luni le zic parinti si merg si la ei la usa ca sa vina cu cheia de la garaj (mai exact sa iasa afara din garaj), nu au venit nici cu chiria de cand tot le zicem sa iasa afara din garaj.Noi nu avem nicio cheie de la garaj nu putem intra cheia este la baietii respectivi.
Cum am putea sa-i scoatem afara daca nu ne intelegem nici cum cu ei sa vina cu cheia tot zic ca vin si nu mai vin in veci nici cu chiria nici cu nimic.
Am putea sa le facem o reclamatie la politie ceva?
Va rog sa ma ajutati dau funda!

6 răspunsuri:
| aCek1ng a răspuns:

Normal.
Este recomandat sa faceti o reclamatie in cazul acestor oameni.
Doar garajul este al vostru. Aveti tot dreptul sa ii dati afara cand doriti.

| peperonies a răspuns:

Nu ai voie sa inchiriezi ceva fara contract. daca te duci la politie fara acte tot tu iei amenda.

| AliGab a răspuns:

In fiecare judet/oras mare sunt oameni/firme autorizate legal (de obicei cele care au ateliere de copiat chei, dar nu toate) sa sparga usi in cazul in care proprietarul pierde/uita cheia pe undeva si nu o mai poate recupera. Daca tatal tau poate face dovada ca este proprietarul garajului, poate apela la o astfel de firma care sa sparga butucul usii, dupa care inlocuiti butucul (tot firma respectiva) si aveti chei noi, iar cheia aflata la cei care o au acum nu mai este valabila. Si atunci vor umbla ei dupa voi sa le dati lucrurile care au ramas inauntru. Insa trebuie aflat si motivul pentru care ei procedeaza asa, din rea vointa sau ca au probleme si nu va pot plati chiria?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Spuneti respectivilor ca, daca nu elibereaza garajul, veti face plangere penala pentru violare de domiciliu, conform Codului penal, citez:
"ART. 224.Violarea de domiciliu  
  (1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţa sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (2) În cazul în care fapta este săvârşită de o persoană înarmată, în timpul nopţii ori prin folosire de calităţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."  

| halogen001 a răspuns:

Mai puneti un lacat suplimentar, taiati lacatul vechi, le dati o instiintare ca daca nu elibereaza garajul, le scoateti lucrurile afara.

| Robotzzzi explică:

Am eu treaba cu ei de mult timp.
Procedeaza asa fiindca nu au unde sa-si duca motocicletele si ce este in garaj mai exact.
Nu si-au gasit alt garaj in chirie de aceea procedeaza asa.
Ca stiu ca raman cu motocicletele din garaj in fata blocului sai ploua.
Am o ciuda pe ei de numa.
Am sa caut zilele acestea prin casa poate gasesc o cheie de la garaj il deschid si schimb iala happy