Minora va ramane la o ruda apropiata, de ex. parintii mamei, daca acestia sunt de acord si au conditii bune de crestere si ingrijire.
Tatal biologic nu are nevoie de proces pentru stabilirea paternitatii, o poate face si printr-o declaratie notariala autentica, mai ales daca mama nu se opune.
Ea nu se opune doar că tatăl fetiței o dată în judecată în același timp pentru pensie alimentara...
Nu se poate s-o dea in judecata pentru intretinere, spuneai ca nu a recunoscut fetita, asa ca banuiesc ca pana acum a crescut-o mama sa.
Da a fost crescută de Mama!
Acum mi-am amintit ca exista o exceptie la ce-am spus in raspunsul anterior, respectiv numai daca in proces solicita si obtine stabilirea domiciliului minorei la domiciliul sau.
Da el cere stabilirea domiciliul la el acasă...
Si era greu sa spui, de la inceput, situatia reala, as fi dat un singur raspuns.
Daca o sa castige integral (toate capetele de cerere) procesul atunci o sa fie tatal fetitei, domiciliul va fi stabilit la el si mama va avea drep de vizita si obligatia de a plati pensia alimentara.
Dar dacă bunica din partea tatălui are pensie și a lucrat că asistent maternal, o poate lua sub grija ei?