| flbogdan a întrebat:

Patronul la care munceam si-a desfiintat "Intreprindere Individuala" pe care eram angajata de la o zi la alta si ca urmare nu mai sunt angajata. Mi-a zis doar ca si-a desfiintat Intr.Ind. si nu mai are nevoie de mine. Nu era legal sa mi se aduca la cunostinta desfacerea contractului de munca si sa mi se dea un preaviz? Va multumesc.

3 răspunsuri:
| Andrei07565486 a răspuns:

Daca ai contract de munca legal, da trebuia sa iti dea un preaviz de 2 saptamani si dupa aia te concedia, sau te dadea in somaj, asa se invampla mai nou, e criza, oricum nu se mai respecta legile, drepturile omului.

| luiza a răspuns:

Avea aceasta obligatie, cu conditia sa fi fost angajata cu contract de munca. Cum ai fost angajata de pe o zi pe alta patronul nu are nici-o obligatie fata de tine, doar aceea de a te anunta ca renunta la serviciile tale.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui daca aveai contract individual de munca si daca aveai cum era acesta, pe perioada nedeterminata ori pe perioada determinata. Din ce spui cred ca nu aveai contract, asa ca nu ai drepturile pe care le are un angajat cu contract, inclusiv nu ai nici dreptul la preaviz. Numai bine!