Daca un judecator va da o sentinta prin care te obliga sa umblii la scoala, iar tu nu vei respecta hotararea, atunci te pot incadra la fapta penala (neexecutarea uneo sentinte judecatoresti), ceea ce inseamna ca te pot baga la puscarie intre minori (scoala de corectie).
Parintii tai vor fi amendati sau pot face puscarie daca se impotrivesc, fiindca au obligatia sa te trimita la scoala, iar tu, vei merge fortat la scoala, chiar daca nu vrei.
"Parintele sau persoana careia i-a fost incredintat, potrivit legii, un minor si care, in mod nejustificat, il retrage sau il impiedica prin orice mijloace sa urmeze cursurile invatamantului general obligatoriu se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda", conform prevederilor incluse in noul Cod penal la 1 februarie."
Pe tine nu te pune nimeni sa lucrezi, ci pe parintii tai ii vor pune daca nu platesc amenzile, ca tu esti minor si vei merge la scoala obligatoriu, fiindca parintii tai raspund in totalitate de tine si raspund in fata legii pentru tine.
https://bzb.ro/......la-a154600
https://www.portalinvatamant.ro/......-3753.html
Părinții care încalcă dreptul copiilor la educație pot fi sancționați cu amendă sau închisoare. În articolul 16 din Legea Educației se specifică faptul că învățământul general obligatoriu este de 10 clase și cuprinde învățământul primar și cel gimnazial.
Părintele, tutorele sau susținătorul legal care nu asigură școlarizarea elevului, în perioada
învățământului obligatoriu, poate fi sancționat, conform legislaței în vigoare cu amendă cuprinsă între
100 lei și 1000 lei ori este obligat să presteze muncă în folosul comunității.
Te dai mare smecher ca tu nu ai nevoie de scoala bla bla, dar iti lua 5 minute sa cauti pe net legea educatiei si sanctiunile. Nici macar de asta nu esti in stare.
Cat despre judecator, probabil ii va sanctiona pe parinti. De ce ai vrea sa le faci asta parintilor tai?
Esti nebuna tu asa de fel, am cautat pe google deja, dar am vrut sa vad daca scrie cineva care STIE SIGUR
"A sunat din nou cei de la primarie si a spus ca obligatoriu trebuie sa ma duc la scoala"
Au procedat foarte corect cei de la primarie, faptul ca te vor inapoi la scoala, cele 10 clase terminate te pot ajuta printre altele sa faci corect acordul subiectului cu predicatul, altfel te vei exprima precum Nicolae Guta sau Dani Mocanu...
Stiu ca multi apreciaza banii si apoi cunostintele generale, dar este valabil chiar si pentru cei cu foarte multi bani >multi analfabeti au bani dar ii platesc pe altii care sunt culti sa le scrie o compunere, sa semneze in locul lor, sa faca acte de mana in locul lor, sa traduca ceva dintr-o limba straina pentru ca ei nu stiu, platesc si pe altii sa vorbeasca in locul lor? deci degeaba au bani daca nu au niciun fel de cunoastere, au trait degeaba ramanand tabula rasa exact asa cum erau atunci cand s-au innascut cu zero cunoastere!
Scoala este buna!
Tu esti cam prost asa de fel… sincer sa fiu, unde mortii tai crezi ca te m-ai ajuta cu ceva înca cateva luni de scoala sau - cateva lunii de scoala? Vad ca tu si daca ai facultate sau nu, tot ai juma’ de creier putrezit baiatul meu. Haideti sa gandim mai mult va rog
Incultule vezi cum te adresezi si cui, cei ca mine te au in buzunarul mic, undeva pe post de gradinar, meltean fara glorie cu comportament de cocalar!
eu te-am ars prin vorbe placute fara sa iti dai seama, fara sa injur sau sa jignesc ca tine, insa ciobanii ca tine stiu doar de "ghioaga"
retardule, vezi cum te adresezi pe aici, ca nu suntem la tine la sat bai fraiere!
Până la 18 ani e obligatoriu prezența la 10 clase.
Referitor la pedeapse, găsiți un avocat specializat să vă ajute!