anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Peste câteva zile o sa fiu martor într-un proces. Este prima dată când merg într-o judecatorie si am emotii foarte mari.
Singurul lucru pe care vreau sa va intreb este: atunci când audiaza martorii, publicul este in sala? Sau sunt invitați pe rând si sunt prezenți doar cei de acolo( avocat, judecător, grefier etc)?

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

De regula toate procesele sunt in sedinte publice, cu unele exceptii, mai ales in cauzele de divort cu minori sub 14 ani si alte cauze in care judecatorul decide ca sedinta sa nu fie publica.
Chiar in sedintele nepublice in sala sunt judecatorul, grefierul, procurorul, partile si avocatii partilor din proces.
In ambele cazuri doar martorii sunt chemati pe rand, cand unul depune marturie urmatorii martori asteapta afara din sala.

Bula
| Bula a răspuns:

Este si public in sala, cu exceptia cand este sedinta cu usile inchise.

| mgtow a răspuns:

Toata haimanaua e de fata cu tine.

| Bizon95 a răspuns:

Daca nu e "cu usile inchise", INTOTDEAUNA e public in sala
insa pe nimeni NU intereseaza cazul tau, de obicei citatiile se emit pentru ora 9 dimineata si apoi se asteapta pana vine randul care poate sa fie si la 5 dupa amiaza, asa ca sunt toti MORTI de plictiseala!

insa nu ai de ce sa ai trac, decat daca intentionezi sa minti... daca spui tot adevarul, NU ai nici o grija!

| Mosotti a răspuns (pentru Bizon95):

Pai daca nu int cazul lui, ce mai cauta publicul in sala adica daca nu-s interesati de ce se intampla acolo?

| Bizon95 a răspuns (pentru Mosotti):

Isi asteapta randul, ei, martori lor si eventual avocatii (care vin cand urmeaza sa fiee strigati)
STIU, pentru ca am fost in situatia asta si era sa mor de plictiseala big grin
si fiecare judecata era SUPER PLICTISITOARE, inclusiv una in care a veinit inculpatul cu politia, si aia a reusit sa fie plictisitoare pentru ca era clar ca politia e numai din cauza regulamentului si nu ca ar fi periculos cevaaaaaaa

| Cdolo a răspuns:

De obicei sunt cazurile următoare avocați cu clienții un fel de coada!