| xMeee a întrebat:

Qm o întrebare legată de mijloacele de transport în comun adică în legătură cu abonamentele la tramvai sau autobuz, sunt studentă la facultate și am auzit că putem beneficia de reducere cam de 50% și restul banilor cei 50% îți decontează undeva, am auzit de la cineva ceva că a fost și ea la taxă si 50% și 50% îți decontează mai târziu pe card. Mă poate ajuta cineva să știu cum e exact?

Răspuns Câştigător
| AFR81 a răspuns:

Nu avem de unde sa stim cum se procedeaza, exact, in orasul si la facultatea ta. O sa-ti spun cum e la mine. Eu fac naveta Mangalia - Constanta. Merg la sediul firmei de transport, cumpar bilete si primesc o factura pe care o atasez, ulterior, unei foi, descarcate de pe site-ul facultatii, in care imi completez datele personale si numarul de cont. Duc foaia respectiva + factura capsata la secretariat pentru a fi stampilata. Aici secretara verifica daca sunt la fara taxa, pentru ca altfel nu as mai beneficia de transport decontat si, apoi, semneaza si stampileaza. Dupa aceea, duc foaia unei persoane care se ocupa cu decontul si astept data de 25 a lunii pentru a-mi primi banii (50%, deci in cazul meu, 140 de lei din 280).

Consulta regulamentul facultatii tale.

1 răspuns:
| whatevernvm a răspuns:

Stiu doar cum e in Bucuresti si cred ca depinde si de facultate.
In Bucuresti iti deconteaza 50% la ratb cand faci abonamentul, iar daca esti la buget iti stampilezi bonul de la ratb si facultatea iti deconteaza restul banilor. Adica dintr-un abonament lunar de 50 de lei, plateasti 25 de lei la casa de bilete si iti iei acei 25 de lei inapoi mergand cu bonul stampilat si cu legitimatia de student la facultate (daca esti la buget). Asa e la Universitate