Indemnizatia pentru cresterea copilului nu se ofera de la serviciu, ci este platita de stat, conform OUG 111/2010, cu md. si compl. ulterioare. O poate lua oricare dintre soti daca indeplineste conditiile pentru obtinere, prevazute de aceasta ordonanta.
Se poate ca de la serviciu sa se ofere o suma, o singura data, la nasterea copilului, daca este prevazuta in contractul individual de munca sau in contractul colectiv de munca aplicabil si se poate ca aceasta suma sa fie acordata doar unui parinte, daca ambii lucreaza in acelasi loc.
Raspunsul exact il poti primi doar de la serviciu.
Ideea este ca, parintele care sta acasa la ingrijirea copilului ar avea acest sprijin. Deci unul din parinti, celalalt ramanand sa lucreze in continuare.
Ca si in cazul pensiei de urmas, este posibil sa se poate alege dintre cele doua alocatii posibile, calculate dupa veniturile anterioare ale parintilor.
Din cate stiu eu... indemnizatia de crestere copil este o suma fixa(500 de lei) pe care o primeste parintele care decide sa mearga in continuare la serviciu.
In cazul tau: nu ti-ai luat concediul de crestere copil, si mergi in continuare la serviciu, primesti 500 de lei/luna.(Trebuie sa depui un dosar cu venitul pe care l-ai avut cu un an inainte de nasterea copilului +alte acte.
Sotia -daca a muncit inainte sa nasca, poate primi 85% din salariu
anonim_4396 întreabă: