Prin protecția copilului, asistență socială, apoi prin intermediul tribunalului, sentință definitivă, adică pe scurt, ani și bani pierduți prin tribunale.
Dar, chiar trebuie să se ajungă aici? Chiar nu există cale de mijloc?
Indiferent de situație, ce se rezolvă? Nimic!
Așa este aveți dreptate dar ce aș vrea eu (poate greșesc) E că un fel de pedeapsă Că nu-și caută copilulul de atât timp la uitat practic (sa nu se înțelegea că aș vrea eu sa fiu căutat sau aș avea nevoie de ceva ) Și de înțelegere e inbosibil Ce mai voiam să știu dacă în cazul în care se decatea din drepturi părintești și va naște din nou poate tine acel copil nou născut sau îl va lua statul Mulțumesc
Decăderea este doar pentru copilul născut. Dacă va naște alt copil, acolo nu se va aplica decăderea.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns și vă mai deranjez cu o singură întrebare. I. Cazul in care eu vreau sa pelc în alata tare am nevoie de procura cred și dacă nu vre sămi de semnătură ei ce as putea face? Și mii de scuze? Mulțumesc
Da, dacă vrei să pleci din țară cu copilul ai nevoie de semnătura mamei. Dacă, nu vrea, încearcă să cumperi acea semnătură. Nu întreba direct, ci pe ocolite, eventual, dacă refuză, să pară un reproș! De genul, că de copil nu te ocupi, dar nici binele copilului tău nu îl vrei, ce vrei bani ca să semnezi?
Pentru asa ceva nu are de ce sa deschida actiune in instanta. Am explicat mai sus.
Părerea dumneavoastră, dar un avocat nu va spune așa ceva! Legea spune că ești tutore cu drepturi și obligații, iar nerespectarea prevederilor legale, poate conduce din partea celuilalt tutore, părinte dreptul de a cere comisie de constatare de la protecția copilului, de la asistență socială și cu acele acte constatatoare poarte merge în instanță. Ori ești părinte cu normă întreagă ori divorțezi și cedezi tutela, ori declari părăsire de domiciliu în caz de concubinaj și cedezi tutela celuilalt părinte. Nu vi când vrei, nu dai bani când vrei și altele! Ori ești mamă cu drepturi și obligații depline ori ești o femelă de reproducere care apoi lasă copilul la tomberon, la casa de copii sau cum e cazul aici, soțului, concubinului.
Gresit! Citeste mai jos.
Domnule, nu am nevoie de parerea unui avocat. Cunostintele mele juridice imi permit sa citesc si sa interpretez ce spun legile in aceasta speta, incepand cu Codul civil.
Mi se pare ca am inteles eu gresit: ca sotii sunt divortati. Atunci eu am dreptate.
Daca sotii nu sunt divortati, sunt proceduri prin autoritatea tutelara.
Tutela nu se cedeaza dupa cum vrea cineva. Am scris in ce cazuri se poate decadea din drepturile parinteti, concomitent cu dreptul de tutela. In acest caz problemele sun complicate si cu greu s-ar ajunge la pierderea drepturilor parintesti.
Daca mama copilului este plecata de la domiciliu si nu se intereseaza de copil, sotul ar trebui sa introduca actiunea de divort.
Cat priveste constatarea faptelor, ea nu se face la cerere unui petent, ci la decizia instantei tutelare.
Daca in acest caz, sotii sunt despartiti in fapt, sunt alte probleme ale cazului.
Exprimandu-mi inca odata scuzele, daca am inteles gresit, nici macar juristii nu pot sa-si dea cu parerea, ascultand doar o parte in cauza.
Cu juriști, avocați ca dumneavoastră ajung copii la gunoi, bătuți, violați, maltratați, abuzați. Auzi nu e voie! Serios? Nu aveți inimă și în curs vă doare de copii! Ce spune legea, așa o ți langa de minute în șir!
Domnule "jurist" dacă nu ai avut vreodată caz de așa ceva, nu ne mai aburi tâmpenii! Omul dacă va merge la protecția copilului, asistență socială, imediat va primi sprijin. Acolo nu îi interesează ce scrii dumneata aici, îl interesează Copilul! Dacă e hrănit, îngrijit, de cine e îngrijit și altele! Pricepe o dată că se fac anchete la domiciliu și dacă mama nu este acasă și sunt martori care spun la anchetă că a părăsit domiciliu de mult timp, după aceea cu acele anchete poate să deschidă proces!
Ai bunul simț și nu mai scrie mecanic, fără inimă niște legi idioate! Teoria e una, în practică sunt alți factori care decid.
Nu vreau să mă răsbun ce vreau e doar să-i aduc aminte că mai are și un copil Și nu Este vorba de divorț că am stat în concobinaj Și cât despre procură n-am cum să mă înțeleg sub nicio o formă nici nu am cum lua legătura că nu știu unde e sigur tel nu, Facebook nu.
In acest caz trebuie o actiune in instanta de incredintare a copilului tatalui.
Cu martori poti obtine incredintarea copilului si chiar decaderea din drepturile parintesti a mamei.
Vezi ca dupa ce s-au lamurit cum stau problemele, spun si eu ca se poate. Dar la inceput nu aveam toate datele.
Dar consider ca singur cu greu o sa te descurci, de aceea ii trebuie un avocat. E un proces dificil eoarece nu cunosti unde se afla mama copilului.
Trebuie sa faci deosebirea intre autoritatea tutelara si instanta tutelare.
Sa stii ca nu este obligatoriu ca un parinte sa fie decazut din calitatea de parinte pentru ca celalalt parinte sa sa fie uniul tutore al copilului.
Pentru acest lucru nu poate fi decazut din drepturile de parinte.
Decaderea din drepturile de parintesti se poate face daca: părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului. Acestea sunt pentru cazul cand copilul traieste cu parintele respectiv. Pot fi cazuri si atunci cand copilul nu este in ingrijirea parintelui, dar din varii motive vine in contact cu acesta (ex. cand are dreptul la vizita).
Parintele in a carui grija nu este copilul, singura obligatie pe care o are este de a contribui la cresterea si intretinerea copilului, prin plata pensiei de intretinere stabilita prin comun acord intre soti, la divort sau de catre instanta de judecata. Neplata acestuia se supune legii. Nu prevede in nici o lege ca acesta sa fie obligat sa-si caute copilul. Este doar ce tine de moralitate.
De ce ai dat "funda" unui raspuns gresit?
Daca nu sunteti divortati, atunci deschizi o actiune in instanta.Iti recomand sa mrgi intai la autoritatea tutelara, altfel iti trebuie avocat.
Adi1987 întreabă: