| mephisto986 a întrebat:

Bună seara, acum 7 ani am avut un accident auto în care am ieșit vinovat.am avut și alcoolemie.Am primit 2 ani de suspendare și au expirat.Acum am primit plic de la asigurări să plătesc daunele ce le-au oferit ei persoanelor vătămate. Tinand cont ca societatea de asigurări este în faliment, ce se întâmplă mai departe?

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Va trebui sa platesti suma respectiva, avand in vedere prevederile L.132/2017, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 25. Dreptul asigurătorului RCA de a solicita recuperarea sumelor plătite
   Asigurătorul RCA are dreptul de a recupera sumele plătite drept despăgubire de la persoana răspunzătoare de producerea prejudiciului, în următoarele situaţii:
  b) accidentul a fost produs în timpul comiterii unor fapte incriminate de dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice ca infracţiuni săvârşite cu intenţie, chiar dacă aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau în timpul comiterii altor infracţiuni săvârşite cu intenţie;"
Daca nu platesti de bunavoie vei fi actionat in judecata si vei plati mai mult, la suma respectiva se vor adauga, dupa caz, dobanzi, cheltuieli de judecata si cheltuieli de executare si acestea pot fi destul de mari.