Politia poate doar sa inceapa urmarirea penala pentru infractiunea de distrugere, ce va fi mai departe depinde de ce se va stabili si ce va hotari procurorul de caz.
Pai ce anume distrugere ca nu am distrus nimic
Plus ca nu am semnat niciun contract
Nu stiu daca ai distrus sau nu si nici nu ma intereseaza.
Ai intrebat ce se poate intampla si eu ti-am spus.
Daca n-ati distrus atunci politia nu are nici o atributie, este doar un caz de proces civil.
Proces civil ce inseamna?
Propietarul a facut reclamatie la Politie pentru infractiunea de distrugere a locuintei si ai putea avea repercursiuni serioase.
Nu-i de joaca, dimpotriva, te poti judeca serios si ai de platit pe langa obligatia de a curata impecabil apartamnetul si cheltuielile de judecata.
A trecut deja o luna, nu am vandalizat, nu am distrus locuinta. Singura problema majora a fost ca am lasat gunoiul si nu am facut curat, atat, nu inteleg de ce este folosit termenul de vandalizare ca nu am vandalizat nimic. Momentan am fost chemat peste 2 zile la politia locala la o sectie de langa apartament.
Asta o sa stabilească politia dacă a fost vandalism sau nu. Da proprietarul are poze că există distrugeri in apartament... Mai mult că sigur că le vei plati
Pai tu ai fost acela care ai folosit termenul de vandalizare, uite aici:
"Acum proprietarul a spus ca se duce la politie pentru vandalizare..."
Inseamna ca te da in judecata, pe cale civila, solicitand o suma de bani.
Era obligatia ta sa faci curatenie dupa ce s-a terminat dezmățul.
Că nu a rămas nimeni să te ajute, asta arată ce „prieteni" ai invitat.
Probabil că s-a lăsat si cu ceva praf tras pe nas.
Nu s-au consumat droguri.
Ok cu drogurile.
Dar obligatia ta este aceeasi. Sa lasi apartamentul la fel cum l-ai gasit.
Cum adica nu puteai tu face curatenie si strange dupa toti, ce esti olog?
Normal ca aveai obligatia sa cureti si sa lasi toata casa curata si da, propietarul te poate actiona in judecata si te trezesti cu dosar penal, cu amenda si cu o suma serioasa de platit omului, ca sa-si curete aparatmentul si probabil sa-l si renoveze.
Cand nu ai bun simt si respect pentru altii, ajungi sa platesti cat nu face.
Nu o sa strang *** fiecaruia in parte. Ori facem curat toti ori niciunul, ei au plecat si am ramas eu.
Pacat ca nu ai educatie si bun simt!
Dar nu ma indoiesc ca vei invata curand sa respecti oamenii, dupa cazul asta.
? Esti pe alta planeta
Tu iti dai declaratiia ta la politie. Ca nu ati stricat nimic si ca nu ai un contract unde sa se specifice ca in lipsa de camerista oaspeții trebuie sa lase curat luna si sa zugraveasca daca este nevoie.
Imi inchipui ca ati lasat dezastru dupa voi, dar asta e.
Cam mult cinci mii pentru o curatenie, totusi.
Marunt sau de hartie trebuia sa i dai?
Iti dadea chitanta si declara acest venit la ANAF?
Multumesc. Se poate ajunge la ceva mai grav?
Cu ce ocazie?
Spui ca omul nu ti a cerut 5000, are nevoie de bani.
Cred ca daca i pui ANAF ul pe cap, nici lui nu i convine.
Cand esti chemat la politie sa dai o declaratie nu inseamna ca esti condamnat de ceva.
Este o formalitate a lor prin care ti se da si tie dreptul sa spui parerea despre situatie, plus ca asa se procedează.
Dai doar o declaratie, atata tot.
Spui ca iti pare rau, dar ca nu știai ca la hotel faci tu curatenie.
Ca ai inchiriat in regim hotelier cu siguranță.
Nu stiu daca are poze cu apartamentul si ce dovezi de vandalism are.
Eu de obicei fac curat si las luna dupa mine, insa am vazut cum lasa altii si asta e viata.
Cu siguranță nu vei mai repeta aceasta greseala. Prietenii tai s au distrat si acum tu stai cu emotii. Cam la asta duce un anturaj neinspirat.
Esti tanar, inveti din greseli.
Mergi linistit la politie, imbracat decent si cu atitudine decenta.
Iti scrii declaratia si ai plecat.
Daca ai comunicare cu parintii tai, vorbeste si cu ei, eventual sa te insotesca unul dintre ei.
Daca nu, te descurci singurel.
Nu cred sa se ajunga mai departe de aceste declarații.
Multa bafta,
Da, proprietarul are niste poze cu gunoiul lasat. Problema mare e ca nici nu am dus gunoiul si am lasat sticlele de bautura acolo si niste cutii de pizza, asta a fost singura prostie mare.
Pai, nu este vandalism acesta.
Plus ca tu ai inchiriat in regim HOTELIER.
La hotel, cam asa lasa lumea. Nu duce gunoiul.
Spui la politie ca ai mai stat la hotel si nu ai facut curat.
Acest lucru intra in atribuțiile celui care inchiriaza.
Maxim poate impune platirea curățeniei. Explica si dovedeste politiei ca ai facut o rezervare prin Booking.
Am un presentiment ca proprietarul a incalcat multe alte legi.
Eu nu m-am vazut fizic cu proprietarul, nu am avut contact cu el, nu am facut contract de inchiriere, nu mi-a cerut poza cu buletinul, apoi el mi-a cerut 5000 lei pentru curatenie in schimbul a nu se duce la politie
Dupa cele inamplate, poate scapi usor cu 5000 lei.
Proprietarul poate pretinde ca s-a intrat in mod fraudulos in apartament, ati distrus si i-au disparut multe lucruri, pentru care a trebuit reparate si cumparate lururile din nou.
Nota de plata poate ajunge la multiplul sumei!
Păi tranzacția pe booking se consideră un contract.
Oricum multă baftă.
Responsabilitatea de a preda totul in ordine este a celui care a inchiriat.
Cred ca o sa te puna sa platesti curatenia si eventualele daune, daca ati fost nesimtiti si ati fumat inauntru o sa duca totul la o curatatorie sau o sa cheme o firma de curatenie.
efspactsy întreabă: