| Alex077 a întrebat:

Buna seara, am 15 ani iar acum ceva timp am furat ceva din kaufland in valoare de 20 de lei, am primit o citație acasa "renunțare la urmarire" fara penal iar zilele astea trebuie sa ma prezint. La ce sa ma astept, e de bine sau e de rau?

Răspuns Câştigător
| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietene, nu stiu care vor fi consecintele faptei tale, dar indiferent ce se va intampla acum, tu ai o mare oportunitate. Nu mai poti schimba trecutul, dar poti folosi aceasta intamplare nefericita pentru a schimba viitorul. Opreste-te din a mai fura, crede-ma, nu merita sa ajungi la inchisoare pentru furt, de ce sa iti strici viitorul pentru 20 de lei? Chiar daca ar fi fost ceva mai scump, nu mai fura, orice valoare ar avea lucrul furat de tine, nu merita sa suporti consecintele. Daca vei folosi aceasta intamplare pentru a te motiva sa nu mai furi niciodata, ai doar de castigat. Fiind la prima abatere, probabil vei scapa, dar asta nu inseamna ca trebuie sa continui asa, opreste-te, altfel situatia se poate inrautati foarte rau. Daca nu mai vei asculta, si chiar si dupa ce vei scapa acum, tot vei continua sa furi. Noteaza ora si data la care ti-am scris aceste lucruri, iti vei aduce aminte de ele atunci.

| Holiday a răspuns (pentru Irinel15123532):

"...de ce sa iti strici viitorul pentru 20 de lei?"

Total de acord. Daca tot risti, macar sa merite.hee hee

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Renuntarea la urmarirea penala trebuie sa fie confirmata de judecatorul de camera preliminara, de aceea ai fost citat.
In cazul tau o sa fie confirmata si nu vor exista alte urmari, astfel ca este de bine.

| sierra1 a răspuns:

E de rău Alex mamă, de rău.
Știi cum se zice: zi un ou, mâine...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Amendă.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Contraventie/avertisment.
Si audieri la fiecare fapta similara, mai ales daca ai fost identificat in zona.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Cine știe... Ei consideră că intotdeauna există riscul de repetare a infracţiunii și probabil că vor să te avertizeze verbal că sancțiunile vor fi și mai severe in cazul unei recidive.
Prezintă-te însoțit de un părinte, nu singur. Poate că trebuie să semnezi vreo foaie, că ai luat la cunoștință, că respecți și te conformezi.

| ReddY25 a răspuns:

Trebuia sa îți fi văzut de treaba ta și alta ar fi fost situația

| MihaiSpeedster a răspuns:

Unde trebuie sa te prezinti?