A zis DE DOI ANI. Fata are acum 17, deci omul ii ciocaneste veveritza de la 15 ani...
Si ce daca? Pana in ianuarie anul trecut, limita pentru consimtamant era de 15 ani. Deci, chiar daca au facut sex cand ea avea 15 ani, nu e nicio problema dpdv legal.
Ce consimtamint la 15 ani, tovarase?
https://lege5.ro/......odul-penal
In principiu sunt oarecum de acord cu tine, dar depinde si cu ce povesti merg parintii la politie... daca e cazul sa se ajunga la asa ceva, desigur.
Daca ai impresia ca verdictele se dau dupa "povesti", atunci ce rost mai are discutia?!
Ce vrei sa spui cu linkul ala?
Pai in cazul de fata, cum am putea discuta de probe daca ei ar veni cu acuzatii ale unor fapte care ar fi avut loc cu 2 ani in urma? P.S. Si da, se poate si pe povesti. Am un amic care e in inchisoare pentru pedofilie doar pe baza de declaratii. Ca e, ca nu e... chiar nu ma pot pronunta nici eu. Fiica-sa fiind virgina (da, deci atit de cretin e cazul) si faptele pentru care a fost bagat la bulau avand loc - teoretic - cu 2 ani inainte...
Da, poti intra multi ani la inchisoare, daca fata nu implinise 16 ani pana la 31.12. 2023 inclusiv, avand in vedere ca de la 1 ianuarie 2024 relatia sexuala a unui major mai mare de 5 ani, cu un minor sub 16 ani se considera infractiunea de viol asupra unui minor si se pedepseste cu inchisoare, conform Codului penal, citez:
"ART. 218^1. Violul săvârşit asupra unui minor
(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau an.l, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau an.lă comise de un major cu un minor care nu a împlinit 16 ani se pedepsesc cu închisoarea de la 7 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(7) Faptele prevăzute la alin. (1) şi (1^1) nu se sancţionează dacă diferenţa de vârstă între făptuitor şi victimă nu depăşeşte 5 ani."
Nu conteaza ca relatiile au fost liber consimtite, conteaza doar varsta fetei si diferenta de ani.
Diferența dintre voi este mai mare de 5 ani, eu zic să îți faci bagajele de acum că te așteaptă pușcăria, îmi pare rău că vorbesc așa, dar ăsta e adevărul.
Pedofilie si inchisoare, asta este ceea ce te astepta si sper sa ajungi dupa gratii, fiindca nu este normal sa violezi fetite atat de mici fara sa stie saracle ece li se intampla.
Nu exista comnstimanatul unui coppilas atat de mic, nici consimtamantul parintilor, ca asta este ILEGAL fiindca fetita este SUB 16 ani iar legea pedepseste atat parintii cat si pe violator, in cazul tau te incadrezi si la pedofilie.
Contează ce s-a întâmplat.în trecut? Fata in prezent are 17 ani.
Am înțeles ce a-ți spus dumneavoastră, însă fata in prezent are 17 ani, iar eu inca mai locuiesc cu aceasta și părinții ei.
De aceea nu înțeleg de ce as fi denumit pedofil sau violator când locuiesc în apartament cu ei.
Salut! Fata in prezent are 17 ani. Mai contează ce s-a întâmplat.în trecut?
Dau un exemplu: daca fata este de partea mea și spune că și-a dat consimțământul având în vedere că în prezent are 17 ani se mai ia în considerare ce s-a întâmplat.d-alungul relației?
Vad ca ai re-editat topicul si ai schimbat adevarul, pe care la-i spus acum 9 ore.
Ai declarat ca ai 25 de ani si avut sex cu o minora timp de 2 ani, ea avand acum 15-16, ani?
Minciunile tale nu ma afecteaza pe mine, cu pe tine, fiindca se va sesiza cineva si te va reclama la politie, iesind la iveala de cand ai violat fetita aia, fiindca orice copilas sub 16 ani nu are discernamant si consimatmantul ei nu are valoare, fiindca nu are creier la anisorii aia, iar parinti ei s-au dovedit a fii iresponsabili cu un minor care l-au dat spre exploatare sexuala, unui pedofil.
Am spus ca fata in prezent are 17 ani și că sunt împreună cu ea de 2 ani.
De unde să ajuns la 13?
Mamaaaaa, cate comentarii de labaieti care isi cauta scuze.
Fata e inca minora. Legea nu vorbeste de 16 sau sub 16 ani. Ci de majora sau minora. Iar diferenta intre voi e mai mare de 5 ani. Iar voi ati inceput sexul cand ea avea... cat? nici 15 ani. Cu sau fara consimtamantul fetei, tot viol este in fata legii. Iar daca parintii ei afirma ca au fost de acord, intrati in familie la puscarie. Veti fi impreuna pentru multi ani.
Eu zic sa pleci de pe acum, fara sa ramai in relatii cu fata.
Da, conteaza, daca primele relatii sexuale au avut loc inainte ca fata sa fi implinit 16 ani.
Nebunule ce cauti cu una de 17 ani? Cauta ti pe cineva de varsta ta, boule
Da, poți păți multe din fericire.Ți-a explicat Ioandelasal care este legea exact.
Că să înțelegi mai bine, ești un pedofil descris chiar de lege. Minorii nu au creierul și toate mecanismele psihice dezvoltate în totalitate, motiv pentru care nu pot lua decizii în cunoștință de cauză, ci sunt foarte ușor de influențat și manipulat.De aia ei trebuie protejați până la o vârstă la care își pot lua singuri decizii corecte, vârstă care după părerea mea ar trebui să fie mult mai înaintată decât 16 ani.Dar măcar în cazul ăsta, tu legal poți plăti pentru relații cu o minoră.
In principiu conteaza. Daca eu te bat de te rup si tu depui declaratie in sensul asta dupa ce te faci bine, inseamna ca nu mai conteaza ce s-a intimplat? Bine, in cazul de fata, cum ziceam... sanse mici sa se intimple ceva, dar justitia de la noi poate fi foarte aleatorie, daca nu ai extrem de multi bani.