anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună seara. Am avut accident, a intrat una în mine din spate, m-a aruncat de pe motocicletă. M-a și călcat pe picior,rămânând cu mașina pe piciorul meu. Mă aruncase pe sensul opus de mers, deci mi-a pus și viața în pericol. N-am nimic rupt, doar contuzii. Motocicleta e praf. Acum pe mine mă interesează să iau cât mai repede bani să-mi repar motocicleta. Care e cea mai bună și rapidă variantă? Aia are asigurare de Spania, în mod normal cât ar trebui să dureze și ce șe întâmplă de fapt? Am fost să dau declarație la poliție dar încă nu am vorbit nimic cu ea. Ar fi mai bine să-i cer o anumită sumă, direct, să ajungem la o înțelegere și să îmi retrag declarația? Dacă da, cum ar trebui să vorbesc cu ea? Dacă nu, cum se procedează exact cu asigurarea și alte daune și cât durează? Și altă întrebare, dacă încep eu să o repar până la un anumit punct, va mai fi valabilă asigurarea, sau nu trebuie umblat deloc la ea? Eu nu am asigurare (dacă e relevant). Și am auzit de așa-numiții "Daune Direct", care cică s-ar ocupa ei de tot, să recuperez banii, iar ei ar primi un anumit comision stabilit la început. Ce știți de ei, cum sunt, merită?

3 răspunsuri:
| Laura a răspuns:

Am fost la I.M.L. si mai trebuie sa astept cateva zile pana imi dau ce trebuie. Intrebarea mea e, in conditiile astea, cat ar fi normal sa dureze pana as vedea asigurarea? Tinand cont ca e si de Spania.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca te apuci sa o repari singur posibil sa nu mai vezi nicidoata banii din asigurare. Discuta cu vinovatul si cu asiguratorul si nu retrage nicio plagere. posibil sa coste mult reparatia si banii pe care tii da ea sa nu acopere si atunci nu mai scoti nimic

| mihai69 a răspuns:

Tu ar fi trebuit să mergi la institutul medico-legal să scoți acte doveditoare că ai suferit un accident care necesită (X) zile de spitalizare și o poți da în judecată pe cod civil pentru despăgubiri (sau i le ceri asigurătorului spaniol). Dacă vina celei ce te-a accidentat e exclusivă, ar trebui să te despăgubească. Oricum păstrează tot ce o să ai - procese verbale, acte medicale etc. - în cazul că asigurarea ei nu e valabilă, e un fond de despăgubire al victimelor accidentelor rutiere care te vor putea despăgubi.
Motorul lasă-l neatins până la venirea cuiva care va reprezenta asigurătorul să realizeze constatarea, altfel nu ai cum dovedi care au fost pagubele. Oricum, dacă apar chestii ascunse, vor fi evidențiate ulterior de către atelierul service și decontate.
Nu știu nimic despre firma menționată de tine.