| Lamasanu a întrebat:

Bună seara.
Am făcut accident acum o lună și ceva, a venit Poliția și mi-a făcut dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, cum se întâmplă în majoritatea cazurilor. Am intrat în cineva care a frânat în fața mea și eu fost acuzat că nu am respectat regula de 50 de metri.
Mi s-a dat o dovadă cu drept de circulație 15 zile, care am înțeles de la domnul Polițist că se poate prelungi la fiecare 30 zile dacă trimit e-mail la Judecătoria din Județul în care am făcut accidentul (eu sunt din Suceava și accidentul a fost la Harghita)
Așa am și făcut, mi-a expirat dovada, am trimis e-mail cu Cererea, Buletinul și Dovada expirată.
Am primit a 2-a zi răspuns de la o doamnă Judecătoare că mai am drept de circulație 30 zile din acea zi.
Am scos foaia la imprimantă și o țin în mașină.
Dacă mă oprește Poliția îmi va face ceva sau sunt în regulă?
Ofer Funda!

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Esti in regula, daca te incadrezi in termenele juridice.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, este in regula, atata timp cat circului numai in perioada de valabilitate, este o dovada cu drept de circulatie.

| ComanMar a răspuns:

Spune toată povestea, ce foaie? Poate n am inteles eu, dar se pare ca în urma accidentului, nu s-a plâns nimeni de nimic atunci pe loc, dar probabil ca după cateva zile a ajuns la spital acuzând dureri in urma accidentului. Și asa a ajuns omul nostru după 30 zile de la accident, într-un dosar de urmărire penala. Dacă asa s-a întâmplat, când și cu cine era sa meargă la notar?