Nu cred ca-ti vor face card fara un act de identitate legal. Oricum trebuie sa duci noua carte de identitate la ei. Si vezi ca buletine nu se mai fac.
Actul acela se numeste Carte de Identitate (CI). Buletine de Identitate (BI) se numeau pe vremea lui Ceausescu si un pic dupa revolutie. Lumea, insa, a ramas tot cu BI in vorbire. Numai batranii de peste 65 de ani mai au BI si nici aceia toti. Mama mea are 83 de ani si are CI.
Mai citeste!
Tot buletin ii zice si aluia, nu o sa stea nimeni sa iti ceara tie cartea de identitate. Sunt prea multe cuvinte
Sunt doua lucruri diferite. Citez din lege: "În sensul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 97/2005, prin act de identitate se înţelege cartea de identitate, precum şi cartea de identitate provizorie şi buletinul de identitate, aflat în termen de valabilitate. Începând cu data de 1 ianuarie 2011, prin act de identitate se înţelege şi cartea electronică de identitate."
Deci BI este altceva de cat CI. Eu vreau ca tinerii sa invete sa foloseasca corect termenii.
Katy20p întreabă: