| Irimia_Adrian_1992 a întrebat:

Buna seara
Am lucrat la o firma de unde am demisionat iar aceasta refuză să îmi dea banii deoarece cât am lucrat la ei am stricat ceva și de asta refuză
As putea face ceva să îmi primesc salariu

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In mod legal si normal n-au dreptul sa refuze. Daca ai stricat ceva trebuiau sa-ti faca o decizie de imputare si, in baza acesteia, aveau dreptul sa retina o suma care sa acopere paguba si sa-ti dea restul de bani, daca mai ramaneau.
Daca, dupa acoperirea pagubei, mai raman bani si tot nu ti-i dau atunci te poti adresa la ITM sau sa-i dai in judecata.

3 răspunsuri:
| Irimia_Adrian_1992 explică:

Chestia este ca eu nu am semnat nimic ca am stricat aia si nici referat nu mi s-a făcut.și nici decizie de imputare nu mi s.a făcut

| avocatspecializat a răspuns:

Depuneti o sesizare la ITM prin care detalia situatia de fapt. In urma acelei sesizari se vor deplasa la sediul firme si in urma verificarilor vor primi o serie de masuri (achitarea salariului restant, etc.) si pot primi o amenda.

| Irimia_Adrian_1992 explică:

În contract scrie ca firma poate modifica data de salariu ar trebui să mai aștept sau pot face sesizare data de plată era pe 15
În caz de fac sezizare eu as putea fi găsit vinovat cu ceva ca am stricat ceva sau să mă pună să plătesc dacă salariu nu acoperă paguba
Acel obiect nu aparținea firmei era al altei firme