| Raduku14 a întrebat:

Buna seara, am nevoie de o lamurire, mi-am vandut masina unui baiat tanar in urma cu 3 luni si mi-a dat banii in rate. 1.600 de euro la vanzarea masinii si urma alti 1.600 de euro dupa 3 luni de zile, am facut contract vanzare cumparare cu clauza si totul a fost bine pana cand mi-a dat toti banii si m-a rugat frumos sa nu-si inmatruculeze masina pe numele pentru ca asigurarea este pana anul viitor si sa nu faca alta. Am fost de acord si acum 2 saptamani el a facut schimb de masini cu un alt tanar din alt oras fara contract vanzare cumparare efectiv fara nimic, si acum baiatu asta la care ii masina nu raspunde la telefon. I-am trimis mesaj ca pot sa ii iau masina si m-a facut nebun si etc. Si ca nu am dreptul. Ce sa fac? Cum ar trebui sa procedez?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

1. Ii trimiti somatie (scrisoare cu confirmare de primire) la baiatul care a cumparat sa se prezinta urgent la tine pentru transcrierea masinii. Daca nu se prezinta, atunci mai trimiti inca odata. Pastrezi copiile somatiilor si recipisele cu care le-ai trimis.
2. Daca nu se prezinta, mergi la politie sa stergi masina de pe numele tau, pe baza contractului facut + somatiile la prezentare, cu recipise.

3. Asigurarea este facuta pentru masina si nu pentru tine. La asigurator se poate schimba titularul si asigurarea ramane valabila in continuare pe numele lui.

4. In somatiile trimise trebuie sa mentionezi neaparat ca, din momentul preluarii somatiei tu te delimitezi de orice raspundere in continuare.

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ti-a raspuns foarte bine utilizatorul Bula. La cele spuse de el mai am o sugestie: trimite somatia prin intermediul unui executor judecatoresc.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

România țara hoților.

| Armatistul82 a răspuns:

Pai trebuie sa il pui pe primul baiat sa iti treaca masina pe numele lui, daca nu face asta, amenzite iti vor veni tie. Va trebui sa o radiezi de pe numele tau masina aia ca sa nu ai probleme, succes!

| Raduku14 explică (pentru Armatistul82):

Nu dau de nici unul... Nici de primul, nici de al 2-lea.

| Armatistul82 a răspuns (pentru Raduku14):

Adevarul este tata a patit ceva asemanator, mergi la politie si incearca sa o radiezi de pe numele tau. Lui ii venau amenzi din Franta daca iti vine sa crezi.

| Raduku14 explică (pentru Armatistul82):

Ca sa o radiezi iti trebuie un motiv, plus numere de inmatriculare a masini. Eu nici n-am MASINA! Si nici nu stiu pe unde se afla!

| Armatistul82 a răspuns (pentru Raduku14):

Pai si nu crezi ca ai n motiv bun? nr il gasesti tu undeva.