1. Ii trimiti somatie (scrisoare cu confirmare de primire) la baiatul care a cumparat sa se prezinta urgent la tine pentru transcrierea masinii. Daca nu se prezinta, atunci mai trimiti inca odata. Pastrezi copiile somatiilor si recipisele cu care le-ai trimis.
2. Daca nu se prezinta, mergi la politie sa stergi masina de pe numele tau, pe baza contractului facut + somatiile la prezentare, cu recipise.
3. Asigurarea este facuta pentru masina si nu pentru tine. La asigurator se poate schimba titularul si asigurarea ramane valabila in continuare pe numele lui.
4. In somatiile trimise trebuie sa mentionezi neaparat ca, din momentul preluarii somatiei tu te delimitezi de orice raspundere in continuare.
Ti-a raspuns foarte bine utilizatorul Bula. La cele spuse de el mai am o sugestie: trimite somatia prin intermediul unui executor judecatoresc.
Pai trebuie sa il pui pe primul baiat sa iti treaca masina pe numele lui, daca nu face asta, amenzite iti vor veni tie. Va trebui sa o radiezi de pe numele tau masina aia ca sa nu ai probleme, succes!
Nu dau de nici unul... Nici de primul, nici de al 2-lea.
Adevarul este tata a patit ceva asemanator, mergi la politie si incearca sa o radiezi de pe numele tau. Lui ii venau amenzi din Franta daca iti vine sa crezi.
Ca sa o radiezi iti trebuie un motiv, plus numere de inmatriculare a masini. Eu nici n-am MASINA! Si nici nu stiu pe unde se afla!
Pai si nu crezi ca ai n motiv bun? nr il gasesti tu undeva.