Daca ai spus adevarul in prima declaratie atunci trebuie sa spui adevarul si acum si nu o sa te contrazici. Nu ai de ce sa te panichezi, incearca sa fii calm si concentrat. In primul rand se iau datele de identitate, apoi o sa depui juramantul de martor si presedintele te va avertiza sa spui adevarul deoarece marturia mincinoasa se pedepseste. Apoi presedintele de sedinta (judecatorul) te va intreba daca iti mentii declaratia data anterior si daca ai ceva de adaugat la acea declaratie. S-ar putea sa nu-ti ceara sa repeti acea declaratie. Apoi s-ar putea ca procurorul, daca o sa considere necesar, sa-ti puna intrebari, pentru a lamuri mai bine vreun aspect din declaratia anterioara, dupa care s-ar putea sa-ti puna intrebari si avocatul faptasului. Trebuie sa raspunzi cat mai concis, strict la intrebare si nu te baga in detalii care nu tin de intrebare. Daca nu stii ceva spune clar ca "nu stiu" iar daca nu-ti amintesti spune aceasta. Totul cat mai simplu si cu cuvintele tale si asa nu o sa gresesti. Te sfatuiesc sa spui adevarul si astfel nu o sa te contrazici si nu o sa ai probleme. Succes si numai bine!
Bună.
Ce te face să crezi că te întreabă altceva decât cele văzute de tine la fața locului?
Nu poți uita un eveniment care l-ai perceput vizual și/sau auditiv cu adevărat și nu faci mărturie mincinoasă!
Pa, pa.
Daca vei spune tot ce ai vazut nu are ce sa se antample rau cu tine curaj si bafta.
Si eu sunt din judetul Constanta. Incearca sa stai linistit si sa te gandesti si sa scrii pe o foaie tot ce iti amintesti despre ce s-a intamplat atunci incearca sa refaci scenele si sa incerci sa nu omiti detalii importante. dupa cum ti-a zis si Expertul TPU daca te intreaba ceva si nu mai stii ceva spui nu mai stiu sau nu stiu si gata... iti urez mult succes si sa treci cu bine! ne auzim.:-H
Cum a spus si @♥•ßyencuţa•♥ daca ai spus si atunci adevarul si vei spune si maine nu se va intampla nimic. Dar nu am inteles prea bine. barbatul a fost violat?
Da, dar problema este ca eu am cam UITAT ce am declarat ( acum 2 ) am si uitat ce acest incident.