| gringogogo a întrebat:

Buna seara,
Am o actiune in Instanta pentru incetarea masurilor obligatorii impuse de articolul 109 cp.
Am facut expertiza medico-legala dar nu stiu rezultatul. Am dreptul sa vad raportul medico-legal?
Daca eu sunt petent in actiunea care este depusa in Instanta am dreptul sa o retrag? Daca raportul medico-legal nu este favorabil se anuleaza daca imi retrag actiunea?
E posibil ca situatia sa fi degenerat din cauza expertizei medico-legale si sa imi "recomande" sa fiu pus sub tutela sau sa ma oblige sa ma pensionez, cu toate actele aferente de la medicul legist pe care nu mi le doresc. In ultimii ani s-au schimbat legile cu "ordinul de protectie" si cu drepturile tutelare si e posibil sa "pic" intr-un aranjament nefericit pe care nu-l doresc. Ce pot face?
Daca retrag actiunea singur, pe cont propriu, se "dizolva" si eventualele demersuri care ar fi "pe langa" de la sine?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1.Da, ai dreptul sa vezi raportul medico-legal, de altfel ai dreptul sa vezi toate actele de la dosarul cauzei.
2.Da, poti sa-ti retragi actiunea, dar dosarul ramane in arhiva instantei, cu toate actele existente in dosar.
3.Inainte de a face ceva ar fi bine sa consulti un avocat, acesta poate studia dosarul, sa discute cu tine toate problemele si sa te sfatuiasca in cunostinta de cauza.

| doctorandus a răspuns:

Depinde ce fel de actiune ai demarat. Daca ai facut plangere penala, nu toate plangerile penale pot fi retrase, ci doar cele in care urmarirea penala se demareaza doar prin plangere penala prealabila.

Daca urmarirea penala a fost decisa din oficiu, procurorul hotaraste daca accepta sau nu incetarea urmaririi penale in urma retragerea plangerii prealabile.