| florii a întrebat:

Buna seara, am o mare nelamurire, sunt insarcinata in luna a-5-a si lucrez cu, carte de munca din 20 octombrie 2008, Statistic o sa nasc pe 29 octombrie 2009, deci ma incadrez cam la limita la indemnizatie. Asi vrea sa stiu daca imi iau concediu medicale sau daca intru in prenatal mai devreme, imi cauzeaza, la acordarea indemnizatiei?

4 răspunsuri:
| littlesunshine a răspuns:

Nu, deloc. Contractul merge in continuare. Conditia e sa ai 12 luni de activitate fara o intrerupere mai mare de 30 de zile.
Asa ca stai linistita).
Sfatul meu e urmatorul: mai mergi la serviciu cat mai poti si daca mai ai zile de concediu de odihna. foloseste-le pana in prenatal, pentru ca se platesc mai bine.big grin
Multa sanatate si nastere usoara!happy

| littlesunshine a răspuns:

Da sigur ca da. Ai dreptul la 63 de zile de prenatal. happy poti merge si mai devreme in concediu. nici o problematongue
Uite ce am mai gasit: Din cele 126 zile concediu de sarcina si lauzie (63 inainte, 63 dupa) este obligatoriu ca 42 zile sa fie concediu postnatal pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.

Sarcina placutabig grin...si nastere usoara!happy

| florii explică:

Sa fiu mai explicita, din august nu vreau sa ma mai duc la munca, avand in vedere ca nu am beneficiat de nici o zi de concediu, nici de odihna nici medical. practic in august deja sunt in luna a 7-a si am dreptul la o luna de concediu de odihna si dupa aceea pot intra in prenatal inca o luna, nu?

| florii explică:

Mersi pentru raspunsuri