| Geo19999998 a întrebat:

Bună seara!
Am o nelămurire,și poate ma ajută cineva cu un răspuns să înțeleg. Soțul meu a primit un loc de casă în aceeași curte unde este de altfel și casa părintească, casele având același număr. Ei sunt 4 frați,însă la înțelegerea părinților lui și al fraților s-a ajuns de comun acord să îi rămână soțului meu și sa poată să își ridice casă. Dar problema este că actele sunt pe părinții lui,și ei nu vor sa treacă pe el,abia după ce ei nu vor mai fi el sa fie singurul moștenitor deoarece le este frică să nu cumva sa fie scoși de acolo din casă. În această condiție ce se poate face să fim siguri că nimeni nu va putea cere nimic de acolo? Ma refer doar la locul primit de sotul meu în care și a făcut casă,nu cea părintească. Succesiunea se face după moarte,dar ce acte sunt necesare să nu aibă nimeni parte la aceea casă ridicată de sotul meu? Ma scuzați dacă am scris prea mult, dar am scris să se înțeleagă despre ce este vorba.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru ca parintii sa fie linistiti ca nu vor fi scosi din casa pot sa faca parcelarea terenului, in 2 loturi, sa inscrie parcelarea in cartea funciara si apoi sa transmita parcela libera sotului tau.
Cea mai buna financiar ar fi donatia, dar este cu risc dupa decesul parintilor, fratii ar putea solicita sa fie despagubiti pentru o parte din acel teren, daca cota lor din mostenire ar fi mai mica si s-ar razgandi.

| Geo19999998 explică (pentru Ioandelasal):

Pe cale legala va merge în câteva luni să facă actele precum că după moartea părinților lui el va fi unicul moștenitor, pentru că el a făcut casa și lui i s-a dat terenul. Dar după ce se vor face aceste proceduri la notariat, se exclude riscul de a mai cere partaj cineva la acel teren? Și gen dacă noi o sa vrem sa vindem terenul nu vom putea abia după ce părinții nu vor mai fi?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Geo19999998):

Pe acel teren va fi proprietar de la data transmiterii dreptului de proprietate, asa cum am spus in primul raspuns, asa ca va putea si vinde terenul, nu trebuie sa astepte pana dupa decesul parintilor.