Deja ai parcurs-o, ai fost la comisia centrala. De altfel, conform legii contenciosului administrativ, te poti adresa direct instantei si fara aceasta procedura.
Te poti adresa la Curtea de Apel in circumscriptia careia ai domiciliul, fiind vorba de un litigiu in contencios administrativ cu un organ central al statului.
Nu cumva trebuie mai intai sa parcurg procedura prealabila?
Art.10 alin(4) din Ordin nr. 6478 din dec. 2012 :
"(4) Împotriva deciziilor medicale emise de către comisiile de expertiză medico-militară de pe lângă spitalele militare se poate face contestaţie la comisiile centrale de expertiză medico-militară, în termen de 30 de zile de la semnarea de luare la cunoştinţă sau de la comunicarea în scris. Contestaţia se înregistrează la comisia de expertiză medico-militară care a emis decizia medicală. Contestaţia, împreună cu copiile documentelor medicale ce au stat la baza emiterii deciziei, se înaintează comisiilor centrale de expertiză medico-militară, în termen de 3 zile lucrătoare de la data înregistrării. Contestaţia se soluţionează în termen de 45 de zile de la înregistrare."
Art.13 alin (3) din ordin :
"(3) Deciziile medicale ale comisiilor centrale de expertiză medico-medicală pot fi atacate la instanţele judecătoreşti competente în termen de 30 de zile de la comunicare. Deciziile medicale necontestate în termen rămân definitive."
Citeste tot ordinul :http://www.monitoruljuridic.ro/......44698.html
P,S Eu asa inteleg din lectura acestui ordin : acea "procedura prealabila" se refera la contestatia despre care se vorbeste in art. 10, alin(4). Abia dupa ce primesti raspunsul/decizia comisiei centrale o poti contesta la instanta competenta.
Jurisdictia asigurarilor sociale se realizeaza prin tribunale si curti de apel. Conform art. 153 din din Legea nr. 263/2010 tribunalele solutioneaza in prima instanta litigiile privind:
e) deciziile comisiilor medicale de contestatii si ale comisiilor centrale de expertiza medico-militara ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii date in solutionarea contestatiilor privind deciziile medicale asupra capacitatii de munca
Deci, unde prima data? --- la tribunal sau la curtea de apel?
Nu este vorba de pensie de invaliditate, asa ca se aplica regula din L.552/2004, competenta sa judece decizia unui organ central este Curtea de Apel.
Deja ai parcurs-o, ai fost la comisia centrala. De altfel, conform legii contenciosului administrativ, te poti adresa direct instantei si fara aceasta procedura.
yessika întreabă:
Classiffied întreabă: