| Silviuloan a întrebat:


Am o problema in legatura cu tatal meu, divortat de mama, care isi face de cap in casa. Problema e ca el nu are niciun drept la casa, deoarece parintii s-au despartit in 2009, bunica, mama mamei mele, detinand titlul de proprietar. Bunica a murit acum 1 an jumate, "mosia"revenindu-i mamei mele. Ei acum problema e ca tatal meu are drept la casa sau nu? Ce poate face mama pentru a-l da afara. Tin sa mentionez ca adresa lui de buletin este pe o alta strada, fiind luat in spatiu de catre cineva... intrebarea e are drept la casa sau nu si daca da, ce este de facut?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca aceasta casa a fost a bunicii atunci a mostenit-o numai mama ta si tatal tau nu are nici un drept la ea.
Mama ta sa nu-l mai lase sa intre in casa si daca insista poate sa-i faca plangere penala pentru violare de domiciliu, conform Codului penal, citez:
"ART. 224.Violarea de domiciliu  
  (1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţa sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (2) În cazul în care fapta este săvârşită de o persoană înarmată, în timpul nopţii ori prin folosire de calităţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."  

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Il poate reclama la politie si poate obtine si hotarare judecatoreasca prin care sa nu se poata apropia la o anumita distanta de voi si sa fie evacuat cu forta.

| oprescudorin11 a răspuns:

Problema este destul de delicata. Legislatia este si ea destul de stufoasa si imbarligata.
Ca sa revin la subiect, iti pot spune macar situatiile de care te poti lovi.E adevarat ca sotii, in caz de divort isi impart averile capatate impreuna sau, dupa caz din mosteniri.Belea! Mai ales in cazul convietuirii a multi ani impreuna(5 ani).E si adevarat faptul ca mostenirea survenita dupa divort, se cuvine doar sotului mostenitor.Nu conteaza prea mult adresa, mostenitorul nu trebuie sa fi locuit pe adresa mostenirii si nici consortul.
Asta ca principii de drept.
Necazul apare intr-o legislatie foarte stufoasa facuta anume ca sa poata da dreptate si infractorului sau victimei. Te va astepta un proces lung in care vei cheltui mai mult decat costa mostenirea. Asa am patit si eu, oarecum la fel, ma judec de 25 de ani! pentru o casa apartinand bunicii mele...au aparut falsuri notariale, tertipuri judecatoresti si avocatesti.Inca nu suntem intr-o tara in care sa se poate face DREPTATE.
Doar te previn, iti urez succes si daca ai curaj, lupta!
Pe de alta parte, experienta umana milenara spune ca intre parinti nu trebuie sa te bagi, nu ai voie sa-i judeci! Incearca amiabil sa-i pui de acord asupra ce ii asteapta fara a tine partea niciunuia! Daca nu merge, preferabil sa o lasi balta! Daca vrei sa lupti, deja ti-am explicat ce te asteapta, mai mari nenorociri decat iti inchipui.Socoteste deci bine.

| Green66 a răspuns:

Orice bun dobândit în timpul căsătoriei este al ambilor soți. Dacă părinții erau divorțați atunci când ați primit casa, tatăl tau nu are niciun drept.

| Aylee a răspuns:

Nu, nu are drept la casa atata timp cat e pe numele mamei tale. Ce poate sa faca? Sa il denunte la politie. Se va rezolva usor fara batai de cap.

Răspuns utilizator avertizat