Incheind contractul tu si sotul sunteti proprietari ai casei si soacra are dreptul sa locuiasca in casa pana la moarte. Trebuia sa faci procedura succesorala dupa sotul tau, daca nu ai facut-o pana acum du-te la un notar public si s-o faci, mostenitori vei fi tu si copiii.
Ceilalti copii ai socrilor nu pot cere acum anularea contractului, o vor putea cere doar si dupa decesul soacrei, aceasta ar putea cere acum desfiintarea contractului. Chiar daca s-ar cere anularea contractului ar putea fi doar pe motiv de donatie deghizata, ceea ce este greu de dovedit.
Fa procedura succesorala si fata va obtine proprietatea pe o bucatica de casa, respectiv pe 1/3 parte din 3/4 parte din jumatate de casa, aceasta fiind masa succesorala dupa sot, tu avand cealalta jumatate si 1/4 parte din jumatatea sotului. Poti si acum sa-i dai jumatatea ta, dar mai intai iti recomand sa faci succesiunea, in prezent in CF apare si sotul tau ca proprietar.
Era bine daca puneai intrebarea la capitolul "Legislatie, Politic & Social
". E pe aici un domn care se numeste ioandelasal si care este un bun jurist. Mai scrie o data intrebarea acolo sau da-i mesaj pe privat. Este in topul celor ce raspund pe locul 4: http://www.tpu.ro/utilizator/scyw
Bună!
Dacă acel Contract de v-c. este unul AUTENTIC ( întocmit la notar ) şi în conţinutul acestuia se precizează că aţi ACHITAT contravaloarea casei ( la data întocmirii Contractului ), atunci şansele de a fi "scoasă din casă" sunt foarte MICI ( aproape inexistente )!
Evident, cumnatele dvs. ( ceilalţi copii ai socrilor dvs. ) au posibilitatea să vă acţioneze în Instanţă ( după decesul soacrei ), dar şansele lor de câştig sunt MINIME.
De asemenea, bănuiesc că acel Contract de v-c. se referă la TOATĂ casa : atât cele 4 camere în care locuiţi dvs., precum şi cele 2 camere ale soacrei.
Conform Contractului, după decesul soacrei, casa vă aparţine EXCLUSIV dvs. ( în totalitate ) - iar până atunci soacra are drept de folosinţă ( viageră = pe perioada vieţii ), dar NU o poate înstrăina ( vinde ) altcuiva.
Contractul de v-c. AUTENTIC nu poate fi anulat/"desfiinţat" decât în cazuri foarte RARE şi în condiţii foarte stricte!
Deci, NU cred că aveţi motive de îngrijorare
Toate cele bune.