Ca să vezi dacă e legal, cere o copie a hotărârii judecătorești.
În mod normal, ar fi trebuit să fi fost citat. Dacă nu a trecut termenul, o poți contesta.
Cât despre dovezi asupra sumei datorate, dacă chiar vrei neapărat - roagă un vecin să-ți arate chitanțele lui.
Adica tu ai ditamai datoria, care e logic ca ai acumulato pe bune si tot tu cu gura mare?
Culmea e că nici măcar nu e o datorie mare: dacă stai și te gândești (presupunând că sunt incluse și dobânzile penalizatoare), înseamnă ceva mai puțin de... 52 lei pe lună!
Da, este legal, ca tu NU ai platit intretinerea! Pai asa crezi, ca daca nu locuiesti undeva automat nu mai platesti nimic? In scara aia nu s-a facut curat si prin fata usii tale? Acolo daca a fost cazul de reparatii si chestii nu ai beneficiat si tu? Bai da' destepti mai sinteti voi, suverani si independenti cu idei de-astea gen "eu mi-am platit intretinerea, doar ca nu datoria aia de 10 ani, de ce oare mi-a taiat apa"!
@GabiDumitrescu În 10 ani s-au făcut reparații și curățenie de 6.200 de lei, serios? Nu cred că doamna nu ar plăti restul, doar vrea dovada că în 10 ani s-au acumulat acești bani.
620 RON/an. Cam 50 pe luna. Sa nu uitam ca dupa prima luna se acumuleaza penalizari, si din suma asta probabil cel putin 40% sunt penalizarile. Nu e asa un capat de tara.
Înseamnă că în blocul ăla în fiecare lună se strica ceva și aveau firmă privată de curățenie.
Stii ca intr-un loc se fac lucrari de intretinere, se plateste cineva sa faca curat, se incalzeste scarea blocului, se intretine liftu... Ce naiba
Ia tu frumos o datorie de 1000 RON si calculeaza penalizari de 0.3% PE ZI timp de 8 ani. Discutam dupa aia.
Nu am spus ca nu îmi plătesc datoria ci doar am cerut un act care sa justifice aceasta datorie, tu ai da banii pe o datorie dacă nu este justificata? Plus ca dacă nu cunoști situația nu mai judeca, eu doar am cerut un sfat sa știu ce am de făcut. Nu am plătit pentru ca, garsoniera este a mamei mele, ea fiind bonlava și neavând cum sa muncească s-a mutat cu noi la tara fiind copii 4 la număr, acum ca ne-am mărit am venit din nou în bucurești pentru a munici și a rezolva problema, dar nu am cum sa dau o suma care nu este justificata, în acest bloc întreținerea a fost de 20 de lei pe luna acum fiind de câțiva ani 40 de lei pe luna, nu avea cum sa se strângă o suma așa de mare plus ca asociația de locatari este în judecata cu vechea administratora, care a incarcat facturile la toată lumea și acum nu vrea sa dea nici actele cu care a plecat de aici
Deci voi ati lasat o garsoniera IN BUCURESTI 10 ani fara sa o inchiriati, fara sa nimic? Mdah. Oricum, 20 RON pe luna la care se adauga penalizari la greu. In cazul in care se judeca asociatia si fostul administrator nu vrea sa dea actele... presupun ca nu e doar garsoniera voastra in situatia asta, nu? Daca sinteti mai multi, adunati-va si discutati cu actuala administratie ce e de facut. Daca doar garsoniera voastra are asa datorie, platesti frumos si ai scapat de o durere de cap. Atita vreme cit iti da chitanta, nu e nici o problema. Te poti constitui dupa aia parte civila la proces si ii recuperezi de la fostul administrator, daca e cazul. Oricum, si la 20 RON lunar se aduna in 10 ani destul cit sa treaca de 5000 fluierind cu tot cu penalitati.
Nu cunosc situația ta particulară, dar îți pot spune cu certitudine că dacă un apartament este nelocuit, trebuie plătită întreținerea pentru o persoană.
În blocul meu este un apartament nelocuit de aproape 20 de ani, proprietarii sunt plecați în SUA, și trimit lună de lună bani pentru întreținere.
Eu nu înțeleg un lucru. În cei zece ani în care nu a locuit nimeni acolo, administratorul nu a încercat niciodată să te contacteze în legătură cu restanțele? Sau te-a contactat și ai ignorat?
Simplu, in momentul in care datoria ajunge la un anumit nivel, prin hotarare judecatoreasca apartamentul e vandut la licitatie. Compania isi ia datoria din banii aia si proprietarul ramane cu restul.
Ar trebui sa fie simplu, dar nu e. Dureaza o gramada si ala poate veni cu banii timp de vreo 6 luni dupa hotarirea judecatoreasca...
Teoria e simpla ca oricum pana se ajunge la o datorie relevanta poate dura ani si ani de zile. Omul intreba doar ce s-ar face daca proprietarul ar pleca in alta tara si ar uita de imobil.
Misto asta cu plecatul in alta tara si uitatul de imobil. De parca e asa... o trotineta.
E fost inventia omului, nu judecam
Am spus ca mama a plecat cu noi la tara la bunici nu în alta tara, și a plecat din motiv ca nu putea munci sa își plătească dările din cauza unui handicap și a hotărât sa se mute la bunici tot pentru motivul de a nu strânge datorii, ne-a crescut singura tata a lăsato cu 4 copii. Cata răutate poate fi intr-un om pentru a judeca așa? Nu am cerut decât un sfat nu am dat în cap la nimeni
Am inteles partea cu plecatul la tara ca nu isi permitea sa stea la oras - am toata stima si respectul pentru cei care realizeaza asta si nu stau la oras sa se plinga tot timpul ca nu au alea alea si ca e scump, dar nu am inteles partea cu lasatul in paragina! Putea sa o lase la o agentie sa o inchirieze si tot VENEAU niste bani! Dar nah... ce sa mai...
Nu o sa evaluez nivelul de penibilitate pentru ca observ ca esti un fin cunosctor al domeniului deci lasam cezarului ce-i al cezarului.
Nu știu cine este cel penibil, eu ca am cerut doar un sfat s-au dumneavoastră ca mă judecați fără a mă cunoaște? Mulțumesc oricum pentru atenția acordata Domnul sa te binecuvânteze
Nici eu. Acum trage consecintele neglijentei tale.
Ar trebui sa citesti art 44 din Normele 1588/2007 unde sunt specificate cheltuielile proprietarului care nu locuieste in apartament.
Trebuie sa platesti datoria plus penalitati.
Cuantumul exact il poti stabili la tribunal dar o sa te mai coste ceva si cheltuieli de judecata deoarece o sa pierzi cu siguranta.
Este perfect legal. Compania de apă a impus prin hotărâre judecătorească sistarea furnizării de apă PE ASOCIAȚIE. Nu pentru tine personal. Asta înseamnă că toți locatarii din asociație, fie că au sau nu datorii, vor avea apa oprită. Până nu se achită datoriile de către asociație, deci de către TOȚI locatarii (plus penalizările de rigoare), situația va rămâne așa cum este.
Nu s-a oprit apa în tot blocul am menționat asta și datoria nu am cum sa o plătesc fără o dovada
Ai spus că este hotărâre judecătorească pentru bloc, eu asta am înțeles și ți-am răspuns în consecință.
Ai mentionat ca este hotarare judecatoreasca pentru tot blocul. Hotaraste-te!
Da așa mi s-a spus de către administratora ca are hotărâre judecătorească pentru ca sunt datorii la întreținere, nu sunt singura, dar nu a oprit apa la tot blocul, și spre deosebire de ceilalți locatari care nu plătesc întreținerea noi am plătit în fiecare luna de când ne-am mutat înapoi, și nu înțeleg de ce nu s-a tăiat apa pana acum și s-a tăiat acum?
Cum ai putut sa nu plătesti 10 ani intretinerea? Garsoniera este a ta? Tu esti proprietarul? Ei au dreptate sa i ti taie apa ai o datorie imensă, si daca nu plătesti, te vor da afară din casă, nu poti lăsa un bloc intreg fara apă, Chiar daca garsoniera era ne locuită, obligatia ta ca proprietar era sa plătesti intretinerea in fiecare lună, acum alta solutie nu ai decat sa plătesti din urmă, sau sa vinzi garsoniera si urgent sa achiti datoria pe care ai acumulat o, este rușinos ca in Romania sunt o grămadă de restantieri la intretinere, si nu ca nu au bani, îi doare in fund de altii, nesimțirea e mare, ca si in cazul tau, te a durut in cot, nu ai stat 10 ani acolo ce ai zis, da i drcu cu intretinerea lor, o sa o plateasca cineva, cine? Tu.
Îmi pare rău că unii oameni judeca fără sa cunoască situația si pe deasupra mai și jignesc. Nu, garsoniera nu este a mea, este a mamei mele, care este bonlava, și nu a putut munci sa își plătească dările de aceea s-a mutat cu noi cei 4 copii la tara la bunici neavând cum sa muncească, iar acum ca ne-am mărit ne-am mutat în bucurești pentru a munci și putea plăti dările casei. Eu nu pot plăti o suma care nu îmi este confirmata. Întreținerea în acest bloc era de 20 și ceva de lei de persoana, acum de câțiva ani platim 40 de lei de persoana, nu avea cum în acești 10 ani sa se strângă aceasta suma, plus ca asociația de locatari este în judecata cu vechea administratora, pentru ca la multe persoane au încărcat factura la întreținere și nici nu vrea sa dea actele cu care a plecat de aici. Așa ca nu mai judecați fără sa cunoașteți siturația
Pai stai ca poate nu inteleg eu...ti a taiat apa pentru ca are hotarare judecatoreasca pentru tot blocul sau pentru ca nu ti ai platit tu datoria anterioara?
Ea a spus pentru ca are hotărâre judecătorească pentru bloc, și pentru ca vrea ca eu sa plătesc 2000 de lei în trei rate ca sa îmi achit toată suma și eu i-am spus ca nu am de unde sa dau atâția bani dintr-o data, am un salariu de 1300 de lei din care plătesc lumina intreținere și restul facturilor și am și un copil la scoala și intrețin și pe mama din acești bani. I-am spus ca îi dau 500 de lei pe fiecare luna și nu vrea. Apa a tăiato în lipsa noastră,, noi fiind la tara când s-a făcut ședința și dansa s-a supărat ca nu am participat la ședința și a tăiat apa. Specific ca nu suntem singurii cu datorie
Nu ma pricep foarte bine la cele ce tin de administrarea unui bloc, dar iti pot spune ca trebuie sa citesti tu cu ochii tai hotararea judecatoreasca. Mult succes, imi pare sincer rau de situatia ta, te inteleg perfect, am si eu probleme personale foarte mari
Ți se pare normal s-a faci prost un om care nici nu îl cunoști și nici nu știi nimic despre viața lui? Doar am cerut un sfat nu am dat în cap la nimeni ai am specificat ca mama a plecat cu noi la tara fiind copii tot din motivul pentru a nu strânge datorii ca nu avea cum sa muncească din cauza unui handicap și eram 4 copii pe care i-a crescut singura. Mulțumesc pentru răspunsul dat. Domnul sa te binecuvânteze
De acord ca a plecat la tara dar in atata timp se gasea o solutie de rezolvare.
anonim_4396 întreabă:
sabin89 întreabă: