| Kate_Kate_1995 a întrebat:

Buna seara.As dori sa stiu daca imi platesc singura cartea de munca de ex sa am 3000ron pe cartea de munca, Car ar trebui sa platesc, si.as putea face un imprumut la banca?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista sa-ti platesti singura "cartea de munca", cel putin din 2 motive: nu mai exista carnet de munca din 1.01. 2011 si nu este legal posibil.
De asemenea, pentru a obtine un credit bancar, trebuie sa dovedesti un venit lunar permanent, din salariu sau alte venituri permanente.

| Kate_Kate_1995 explică (pentru Ioandelasal):

Mersi de raspuns.Si in cazul in care imi fac PFA, crezi ca as reusi? sau o varianta in care as putea face o banca?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Kate_Kate_1995):

Da, se poate, daca o sa obtii venituri lunare permanente.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu exista "sa iti faci tu cartea de munca" Ori primesti suma respectiva ori nu, indiferent ca esti salariat sau PFA sau SRL... daca nu incasezi 3000 lei nu poti dovedi altfel lucrul asta

| cristimihailov a răspuns:

Buna,

Eu inteleg ca tu vrei sa ramai insarcinata si sa iei cat mai multi bani de la stat pe perioada respectiva in care stai acasa.
Daca este asa, trebuie sa iei in considerare faptul ca trebuie sa platesti aceasta suma timp de 12 luni ca sa poti primi bani de la stat pentru cresterea copilului.

Daca asta este situatia ai mai multe solutii:

1. Iti faci PFA sau SRL si apoi iti faci contract cu casa de asigurari. Iti declari ca iti platesti banii respectivi, dar platesti cat este necesar la casa de asigurari in fiecare luna timp de 12.

2. Te angajezi la un angajator in care ai cat de cat incredere si cazi de acord cu el ca diferenta dintre salariul care trebuie sa ti-l dea tie in mana si salariul care ai vrea sa il obtii tu, sa ti-l plateasca la asigurari. De asemenea ar trebui sa mai faci un fel de contract de imprumut cu el, pentru a isi justifica faptul ca o parte din suma nu ti-o varsa in card din acest motiv (tu platesti imprumutul). Va trebui sa ai grija la cati bani sunt. Erau niste procente cat poti sa imprumuti in mod normal, fara sa ridici semne de intrebare, etc.