Sa iti faca respectivele rude chemare. In mod normal se obtine mai usor. Iar daca mergi doar cu unul dintre parinti e si mai usor pentru ca e intr-un fel clar ca te intorci inapoi Eu ceva de genul asta am inteles.
Si apropo....respectivele rude iti pot face chemare doar daca sunt cetateni SUA, adica au obtinut cetatenia... insa daca au prieteni apropiati, care sunt cetateni SUA pot sa iti faca ei chemare. Nu stiu mai multe amanunte. E tot ce iti pot spune. Sper ca te-am ajutat ( macar putin )!
Nu exista cale usoara sau grea in obtinerea vizei SUA; totul depinde de agentii consulari, daca sunt convinsi de tine! Daca intri pe web-site-ul ambasadei vei vedea la sectiunea refuzuri ca nu tine de ceva anume! Chestia cu rudele si cu chemarea nu hotarasc acordarea vizei; nici cumpararea biletului de avion! In momentul in care doresti sa aplici pentru visa(b1/b2) de turist ai un chestionar de completat; din datele oferite de tine agentii consulari fac o analiza dupa nu stiu ce criterii, iar la interviu trebuie sa-i convingi sa-ti dea viza! Stiu asta ca am aplicat de 2 ori si de 2 ori am luat-o. Pot fi considerate avantaje, varsta, situatia familiala, copiii, proprietati, loc de munca, venituri stabile, sa nu ai condamnari penale, datorii! Adica sa convingi agentul consular ca te duci in vizita, ca ai bani de excursie si CA TE intorci in tara! Iar daca te duci cu cioara vopsita, or sa-si dea seama si te tin minte!
http://romania.usembassy.gov/vize/non-immigrant_refusals.html