| redtape a întrebat:

Buna seara.

Astazi am fost in situatia in care pot sa zic ca am fortat un pic o intersectie cu sens giratoriu, am intrat in intersectie, timp in care mai era un sofer angajat care urma sa iasa pe prima iesire de dupa mine, am intrat in intersectie dar intai l-am lasat pe om sa treaca si consider ca nu l-am incurcat cu nimic, dar fix atunci de pe capatul celalalt am auzit un claxon de politie urmand sa intoarca si sa vina spre directia mea, dar doar cu semnalele luminoase, fara cele sonore, in plina zi. 

Am iesit din intersectie prin prima iesire si m-am angajat pe banda a 3-a intr-o coloana unde toti urmam sa facem stanga, urmand ca politia sa treaca pe banda a 2-a dar nici nu s-au uitat la mine, chiar daca mergeau destul de incet urmand sa vad ca au oprit cu 150 de metri mai in fata.

Scopul postarii este sa va intreb daca ar fi fost vreo sansa sa fi fost dupa mine si sa nu ma fi vazut sau daca erau cu totul si cu totul dupa altcineva, sa stiu daca pot avea un weekend linistit sau sa ma astept la ceva de saptamana viitoare.

Răspuns Câştigător
| Parakeets a răspuns:

Păi, ai comis vreo încălcare a codului rutier? Nope!
Atunci stai liniștit, nu pățești nimic. happy
Dar mă amuză situația ta, pentru că-mi amintești de mine în primele 3 luni de condus, cum vedeam o patrulă de poliție credeam că mă urmăresc pe mine. Jale era când treceam peste o pietonală, deși vedeam sigur că nu aveam pietoni, dacă fix pe atunci se nimerea o mașină albă, gata intram în panică. Aveam doar impresia că am atins un pieton pe care nu l-am văzut sau ratat și poliția vine să mi-o tragă. laughing) Doamne ferește cât am suferit în primele 3 luni de condus. Ba uneori chiar la orice mașină albă tresăream, deși ele nici nu aveau partea de sus și se vedea cu ochiul liber că nu e poliție. laughing) E total normal dacă ești la început. Și și chiar dacă nu ai fi, dacă tu te panichezi aia e, o să ai mereu feelul ăsta sincer de nesiguranță, dar sincer mai bine să fii oleacă așa decât prea teribilist. Lasă că e bine, dar nici teama asta nu o duce la extrem pentru că ai nevoie totuși de minte clară și limpede acolo, la volan, dacă la fiecare lucru mărunt te stresezi așa și gândul tău e numai acolo, o să ajungi și să faci accident mai rapid, pentru că nu te mai concentrezi la condus ci la ceva ce"credeai" tu că ai făcut, dar sincer vorbind, nu ai făcut și vei și înebuni dacă dao frâu liber mereu așa multor gânduri din astea iraționale.

Îți explic imediat și de ce am spus "irațional".

Oricât de mult poate fi posibil ca să fie reală teama și feelul tău, totuși rațional vorbind acum, dacă tu erai inculpatul, poliția te oprea până acum. Te oprea acolo pe loc. Nu erai vreun fugar sau mai știu eu ce, ca să te urmărească ca în Fast & Furios și să te piardă la un moment dat și să ți trimită cine știe ce pe acasă. Plus că alt gând rațional pe care il poți pune în minte, legat de incidentul tău de azi, poate fi și faptul că cel care a trecut cu tine prin același sens giratoriu, nu o pățit nimic. Nici tu. Dacă așa stă situația, păi înseamnă că nu ai comis nici o infracțiune. Iar dacă acolo era vreo abatere, poate cine știe, poliția de aia te-a avertizat, ca să fii mai atent pe viitor, însă ea mai mult ca sigur fugea după adevăratul infractor cu sirena aprinsă. happy

Încearcă să gândești deci rațional la volan, că tot pe tine te va ajuta asta. Iar legat de insecurități, ca și cum îmi dau și mie sfatul ăsta, dar admit că nici eu nu fac prea mult asta laughing incearcă atunci când ai insecurități legate de o situație din trafic, să faci apel la memorie să-ți reamintești absolut tot ce ai trăit acolo și văzut și să pui cap la cap bucățile alea de puzzle apoi să vezi unde o fost totuși abaterea ta sau de unde a apărut nesiguranța, dacă tu oi fi greșit sau celălalt o fi greșit. Iar ca ultim sfat, tot pe care tot așa mi-l dau și mie, te sfătuiesc să mai iei încă o dată și încă o dată legislația la recitit, fix pe chestia care ai un dubiu, deoarece dubiul de multe ori e răspunsul faptului că legat de acel subiect nu ți-e pe deplin înțeles un lucru, de altfel cum ai spus, mă duce cu gândul că poate nu ți-e clar sure, sensul giratoriu. Și sincer, acolo și eu am tot așa cele mai multe insecurități, însă și el e fâcut oarecum în așa manieră de lasă loc de interpretări. Mereu am susținut asta.

Comparație. La stop toți care sunt, unul în spatele celuilalt, o stradă întreagă de ar fi, opresc, deoarece eSTOP. Dar la sens giratoriu, pare totul mai interpretabil.

| redtape explică (pentru Parakeets):

Multumesc de raspunsul detaliat, da, pot sa zic ca sunt la inceput, am 8 luni de permis si incerc sa respect cat mai mult regulile deoarece mi-e ca ori ma vede un politist ori e vreun frustrat care filmeaza si imi face o plangere si pa pa permis, eu acum lucrand in delivery si fac si naveta la facultate si m-as obisnui greu fara masina, ca sa nu mai zic si ca imi place mult sa conduc.
Multumesc mult si seara frumoasa!

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca tu nu stii noi sigur n-avem de unde sti daca pe tine te urmareau sau pe altul ori erau doar in patrulare.
Daca te urmareau pe tine, pe considerentul ca ai savarsit o contraventie si te descopera vei primi, in cca 5 zile, o invitatie la politia rutiera, sa spui cine a condus masina in locul, data si ora respectiva.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Scrii că și cum politia rutiera și ar face treabă .....hahaha.

| anonim3248 a răspuns:

Nu pățești nimic.

| Cherciumihai a răspuns:

Din descrierea ta, pare că poliția nu era după tine, ci se îndrepta către altcineva sau avea alte motive să folosească semnalele luminoase. Nu ai menționat că au făcut vreo încercare să te oprească sau să te urmărească. Așa că nu ar trebui să-ți faci griji și să te bucuri de un weekend liniștit!