Sa mergi cu parintii la scoala. Iar parintii pot depune o plangere si la politie.
Mergi la poliție și faci o plângere. Dacă ți se cer dovezi le spui că există înregistrare care se poate lua de la școală(că ție nu îți vor da). După constatare polițistul poate dispune amendarea lui și cam atât.
Se poate face plangere penala, la politie sau Parchetul de pe langa judecatorie, pentru infractiunea de lovire sau alte violente.
Pe de alta parte directorul nu a spus tot adevarul. Este adevarat ca nu poate fi exmatriculat dar mai sunt si alte sanctiuni disciplinare prevazute in Statutul elevului si care ii pot fi aplicate.
Nu știu concret legislația, dar da, așa am auzit că vor să scoată exmatricularea din legislație. Acum nu știu dacă s-a dat deja legea, dar dacă ea nu e deja în vigoare, directoarea poate să exmatriculeze, însă exmatricularea nu se face așa imediat, se întocmesc comisii, la repetinție, note scăzute la purtare și exmatriculări, se ia decizia în comisia profesorală, se supune la vot și abia apoi se fac demersurile acelea. Ca acest lucru să se întâmple, profesorii și chiar tu, victima împreună cu dirigintele clasei tale, trebuie să prezentați situația în fața comisiei și abia apoi, se ia decizia.
Însă eu nu înțeleg de ce vrei totuși să fie exmatriculat pentru un pumn? SĂ MĂ IERTE DUMNEZEU ȘI TPU, CĂ NU SUSȚIN NICIO CLIPĂ CĂ ACCEPT ASTA SAU BULLYINGUL, eu fiind victima lui, dar tot ca și profesor de ceva timp pe la catedră, mi-au auzit urechile vrute și nevrute, multe, mult mai grave decât un pumn, oricum poate uneori dat și în glumă, că doar am văzut cum se "distrează" elevii prin pauze și ce glumițe fac ca apoi să nu-și asume și faptele lor. Iar repet că nu te acuz de nimic, ăsta a fost doar un comentariu la adresa tuturor elevilor, general.
Revenind la cazul tău, particular, noi nu avem toate datele, corect? Nu știm ce relație e între ei. Însă eu te întreb din nou de ce te duci atât de departe cu exmatricularea? Adică poate el e un elev de 10 și poate nu a mai dat niciun pumn niciodată cuiva, doar ție acum, deci școala pe lângă un pumn dat cuiva, mai urmărește și parcursul școlar al unui elev, mai urmărește multe.
De aceea întrebarea, că simt în tine mai mult decât dorința de a face dreptate și a pedepsi fapta lui, simt și un soi de mai mult. Nu mă pronunț să zic ce, deoarece eu sunt cea mai în măsură să te înțeleg, ca om care am vrut să ucid băieți după experiența bullying, sunt prima care te înțelege. Și vreau să te înțeleg, dar ca și profesor văd situația la mijloc când aud de exmatriculări.
Acum mai pe scurt, ce vreau să subliniez este că poți cere directorului să ia măsuri, să-i spui apoi că dacă nu le ia benevol, anunți părinții tăi, crede-mă, e suficient să-i spui unui director sau profesor că spui ceva părintelui, că toți ne mobilizăm, deoarece știm că în final părinții sunt șefii în ziua de azi, așa că doar să fie un nesăbuit ca să nu ia atitudine dacă îi spui că tu vei vorbi cu părinții tăi, dacă el/ea nu ia atitudine. Însă atitudinea lui/ei va fi cât să sancționeze ce e de sancționat dar și de salvat, nu de aruncat, ok? Aici voiam să ajung.
Adică directorul nu va da un elev afară din școală pentru un pumn, nici chiar pentru 10 și aici nu purtăm doar noi vina, ci și societatea, legea și statul, ei au decis așa, ca și om trecut prin bullying la fel ca tine gândesc și eu, că poate cu cei care nu știu să fie oameni să fie exmatriculați și duși spre exemplu la un centru special, care ăla să se ocupe cu cazurile speciale, cu bătăușii, dar așa ceva din păcate nu există în România.
Revin.
Așa gândesc și eu uneori, dar totuși postura de profesor, m-a făcut să mai văd și de ce legea mai gândește și altfel. Ca și profesor care observ elevi, care nici nu ar avea ce să caute la clasa x sau y, dacă noi nu i-am mai ierta, păsui sau trage de ei, chiar și așa slăbuți sau chiar răi, unii, nici școală nu ar mai exista și nici educație nu ar mai exista, deoarece și ei trebuie să fie integrați în școală și să se formeze, acum că unii sunt iar cazuri pierdute, pe unii îi am chiar eu anul acesta la clasă, e și ăsta un adevăr, dar vreau să-ți arăt și această latură a școlii, când directorul îți spune că el nu poate exmatricula.
Anul trecut spre exemplu, am lucrat la o școală în București și în cancelarie, s-a prezentat cazul unei eleve care dăduse foc în baia școlii și care se bătea cu toți în școală, așa că directoarea în ședință, după ce diriginta și profesorii au prezentat în ședință toate fărădelegile fetei, au decis să votăm pentru a-i scade nota la purtare la nota 6. Noi toți am votat. Deci îți dai seama că dacă pentru vandalisme, aproape, îți scade nota la purtare, doar, ce o să facă un director pentru un pumn?
Iar mă repet, sper să nu fiu interpretată niciodată greșit și deși a părut că eu aș ține cu bătăușul tău, eu te încurajez să lupți pentru dreptatea ta, dar mai ales pentru pedepsirea cea mai corectă pentru fapta lui. Prin corectă, vreau să spun corectă, nu cea dorită musai de noi.
Și da, bătaia o poți reclama și la poliție dacă nu te înțelegi în final cu conducerea școlii și nu rezolvați pe căi amiabile și cu sancționările cuvenite agresorului tău. Dar fii chibzuit, nu răzbunător.
Îți las aici și experiența mea, poate te ajută la a lua decizia cea mai înțeleaptă. Eu din clasa a 4 a până în a 8 a eram șicanată, trasă de păr, mi se arunca cu cretă prin cap, mi se mai dădea o linie pe mâini, că din glumă, că din permisiune, dar asta era, eu eram ciuuudata clasei și de vorbe legate de aspectul meu nici nu vreau să mai amintesc i-am urât crunt, recunosc că 100%, nu i-am iertat nici astăzi, deși azi îmi sunt indiferenți și pentru mine oamenii ăia nu mai există, însă vreau să-ți spun că eu în clasa a 8 a am dansat cu ei la banchet, funny, nu? Mai amuzant e că dintre toți băieții care mă șicanau și băteau, cel de care îmi era cel mai frică și-mi părea cel mai bătăuș din clasa aia, când el trecea prin clasă, puneam chipul în pământ că știam ce urmează bătăi și șicane însă fix cu el am dansat la banchet și în final am lăsat un vibe, ok. Apoi fiecare a mers pe drumul lui și clar nimeni nu a mai vrut să audă de nimeni, dar e mai important să ierți în final sau măcar să fii indiferent decât să vrei răzbunare cu orice preț. Iar faza este că dacă dai frâu liber răzbunării o dată, o să simți gustul ei și o s-o faci mereu. Și de ce să nu te axezi mai mult pe tine, decât pe răzbunarea altora? Poți să iei în schimb dacă vrei zvâcul ăla din dorința răzbunării, ca să o pui în motivație și ambiție, dar doar ca să fie pentru tine și creșterea ta, dezvoltarea ta, nu ca să i-o întorci lui x sau lui y.
Stiu ca o sa primesti mesaje de la prietenii lui, poate chiar de la el, si o sa isi ceara scuze.
Nu lua in seama nimic din manipularile si magulirile lor, si sa nu iti fie frica daca te intimideaza sau te ameninta prin mesaje, daca face asta, arata si dovada asta!
El merita sa fie pedepsit, cum ziceau si oamenii de aici, cheama parinti la scoala, daca nu te intelegi cu parintii, du-te cu un prieten, coleg, la directoare, ca sa i-a legatura cu Politia!
Dacă direcția școlii a spus că nu poate să ia măsuri disciplinare împotriva agresorului, ar trebui să discutați cu un învățator sau cu un consilier școlar pentru a obține suport și pentru a discuta despre alte opțiuni. Ar putea fi posibil să vorbiți cu un administrator școlar sau cu autoritățile locale pentru a discuta despre incident și a lua pentru a vă asigura că vă simțiți în siguranță la școală. Este posibil să existe programe sau servicii disponibile în școală sau în comunitate pentru a vă ajuta să gestionați incidentul și să vă simțiți în siguranță.
Incepi fara sa te opresti, cu val mic si mergi la mare, certificat legal parinti politie avocat psiholog, hora mare. La sfarsit tu ai luat un pumn care il poate costa ceva, daca iti joci cartile bine.
Cu prima ocazie ii multumesti de tot in "semn de pace".
Plan B bonus, Michael Jackson - Heal The World.
1. Scoala ii va scade nota la purtare acelui copil, pe motive disciplinare.
2. cum tu esti minor nu poti merge singur la politie, dar parintii tai pot merge impreuna cu tine si pot depune plangere penala, impotriva acelui copil care te-a lovit.
anonim_4396 întreabă: