| Ionut25431 a întrebat:

Buna seara! Astazi m-a mancat undeva sa iau doua produse de 30 de lei din Kaufland si sa le ascund in buzunar, o pereche de casti si un deodorant. M-au tras intr-o parte doamnele de securitate, mi-au spus sa scot produsele, ceea ce am facut si au chemat politia. In momentul in care politia a sosit, au scris un proces verbal pe care m-au pus sa-l semnez si eu cat si doamnele de la securitate si le-am intrebat daca o sa ma ia la sectie. Mi-au spus ca nu. Pentru procesul ala verbal mi-au cerut buletinul si m-au intrebat de numarul de telefon cat si de numele parintilor. Credeti ca o sa ma cheme la politie pentru declaratii sau audieri? Faza este ca sunt la prima abatere, 19 ani, am cazierul curat, am cooperat cu agentii si politistii iar magazinul si-a recuperat produsele. Acum sunt cam speriat, sincer. Le-am spus politistilor ca am facut-o ca sa imi ajunga banii pentru altceva si ca nu o sa o mai fac. In fine, un alt aspect, dupa ce le-a pus pe doamnele de securitate sa semneze in proces, pentru ca le pusese ca martori, una dintre ele a intrebat "Sper ca nu ma puneti pe drumuri", la care politistul i-a raspuns ca "Nu, doamna", ceea ce ma face sa cred ca nu o sa imi iau puscarie. Acum voi ce credeti? Stiu, am facut o boacana mai mare decat capul meu, nu as vrea sa fiu judecat de catre ceilalti, cu toate ca merit si mi-am promis ca nu o mai fac. Insa as vrea sa stiu la ce sa ma astept? Ori amenda, ori inchisoare, ori ma lasa in pace? Va multumesc frumos tuturor!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Codului penal, citez:
"ART.228. Furtul  
  (1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."
Asa fiind in cel mai bun caz o sa se renunte la urmarirea penala, pentru lipsa de interes, avand in vederea valoarea mica, faptul ca nu exista paguba, bunurile fiind restituite si comportarea ta sincera. In cel mai rau caz o sa fii amendat cu cateva sute de lei.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Totul depinde de firma de la care ai incercat sa furi.
Daca nu-si retrag plangerea impotriva ta, atunci ai toata sansa sa nu mai ai cazierul curat.
Legea nu face deosebire dupa valoarea furata. Furtul e furt, eventual primesti pedeapsa mai mica, fiindca n-ai avut antecedente penale.

Răspuns utilizator avertizat
| sierra1 a răspuns:

"doua produse de 30 de lei din Kaufland si sa le ascund in buzunar...o sa ma cheme la politie"

doamne-ajută să-ți umfle o amendă cât buzunarele alea ale tale

| nevermatch a răspuns:

Bună, ai comis o infracțiune de furt calificat (bănuiesc că purtai mască), limitele sunt 2-7 ani astfel că sunt destul de mici, cred eu, șansele să primești renunțare la urmărirea penală. În schimb, cred că vei primi o amendă penală sau o condamnare la pedeapsa închisorii a cărei executare va fi suspendată sub supraveghere.