Conform Codului penal, citez:
"ART.228. Furtul
(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."
Asa fiind in cel mai bun caz o sa se renunte la urmarirea penala, pentru lipsa de interes, avand in vederea valoarea mica, faptul ca nu exista paguba, bunurile fiind restituite si comportarea ta sincera. In cel mai rau caz o sa fii amendat cu cateva sute de lei.
Totul depinde de firma de la care ai incercat sa furi.
Daca nu-si retrag plangerea impotriva ta, atunci ai toata sansa sa nu mai ai cazierul curat.
Legea nu face deosebire dupa valoarea furata. Furtul e furt, eventual primesti pedeapsa mai mica, fiindca n-ai avut antecedente penale.
"doua produse de 30 de lei din Kaufland si sa le ascund in buzunar...o sa ma cheme la politie"
doamne-ajută să-ți umfle o amendă cât buzunarele alea ale tale
Bună, ai comis o infracțiune de furt calificat (bănuiesc că purtai mască), limitele sunt 2-7 ani astfel că sunt destul de mici, cred eu, șansele să primești renunțare la urmărirea penală. În schimb, cred că vei primi o amendă penală sau o condamnare la pedeapsa închisorii a cărei executare va fi suspendată sub supraveghere.