| Si_Erika_Deac_1980 a întrebat:

Bună seara azi pe la ora 17.30 am rugat-o pe soacra Sa fuga cu mine de la dintr-un capăt a drumului pana la celălalt cam vreo 10 case distanta sa duc o pachet. Ea și-a pregătit geanta cu actele pe pat iar fetele mele iau scos din geanta portofelul... Noi nu am băgat seama. Neam urcat în mașină și am plecat. Infine nea oprit policia Lea. Soacra eu dat actele mașinii asigurarea etc dar find permisul in portofel ea a cautat dar am văzut ca lipsește portofelul din poșetă. La rugat foarte foarte frumos pe domnu policist ca să o conduca pana acasă sa ai are te ca are permis sau măcar sa lase sa sune pe socru sa vina cu permisul. Deci polițaiul sa inervat la maxim și i-a dat o amenda de 4 milioane. Sa fim serioși se poate asa ceva

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sigur ca se poate, a fost amendata pentru ca nu a putut prezenta permisul de conducere, fapta de a nu-l prezenta la cererea politistului constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de 870 lei la 1.160 lei. Exista inlesnirea de a plati jumatate din minim, adica 435 lei, daca plata se face in maximum 48 de ore.

| Violleta2022 a răspuns:

Da! Conform legii, da, are dreptul sa-ti dea amenda, ceea ce a si facut de altfel, chiar tratatnd legea cu toata seriozitatea.
Este responsabilitatea ta sa te asiguri ca ai actele la tine, nu vina politaiului!
Daca Politia ar ceda la fiecare rugaminte a celor care incalca legea, atunci de ce am mai avea legi?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu avea acte la ea, conform legii primeste amenda. Alea cu fugitul dupa pachete, nepoti care fura portofele nu e treaba politistului si nu te absolva de respectarea legii.