| Ioana369 a întrebat:

Buna seara!
Ce motive intemeiate ar fi aprobate pentru un transfer intre facultati? (drept, UBB-UniBuc). Trebuie obligatoriu sa fie probleme de sanatate/casatorie/schimbare domiciliu parinti?

3 răspunsuri:
| Neimportant a răspuns:

Se pot lua în calcul și motivele de neadaptarea la programul academic. Dar sunt valabile pentru transfer și probleme de sanatate, schimbări în situația familială.

| Violleta2022 a răspuns:

"Condiții generale pentru transfer de la o facultate la alta:
Transferul se poate face doar dacă există locuri libere în programul de studii la care dorești să te transferi. Aceste locuri sunt stabilite de fiecare facultate, iar numărul lor poate fi limitat.

De obicei, facultățile solicită un anumit nivel de performanță academică pentru a accepta transferul. De exemplu, este posibil să fie necesar să ai o medie bună (de obicei peste un anumit prag) pentru a fi eligibil pentru transfer.

Este important ca programele de studii de la facultățile între care dorești să faci transferul să fie compatibile sau să ofere posibilitatea de a recunoaște cursurile deja finalizate. În funcție de domeniu, este posibil ca unele credite să fie recunoscute, iar altele nu."

| Ioana369 explică (pentru Neimportant):

In cazul in care eu nu am un motiv "intemeiat", ce as putea scrie pe cererea de transfer ca sa nu imi fie respinsa?