| Alameh a întrebat:

Buna seara, cineva a trimis o suma mare de bani pe cardul meu pentru un anumit scop dar mai departe a spus ca scopul a fost altul, atât eu cât și persoana respectiva nu avem dovezi unul împotriva altuia decât faptul ca la el in extrasul de cont se vede faptul ca mi-a trimis mie banii. Unul dintre parintele persoanei respective îmi spune ca își dorește sa meargă la poliție (copilul nu este major).
Ce fel de griji ar trebui sa îmi fac?

19 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti fi cercetat penal si apoi trimis in judecata pentru infractiunea de inselaciune daca nu ai dat nimic celui in cauza sau nu restitui banii primiti.

| Alameh explică (pentru Ioandelasal):

Eu ma întâlneam cu persoana respectiva și ii dădeam banii in mâna, lucru pe care acesta îl neagă. El spunându-mi ca are niște probleme cu cardul și nu ii poate scoate de pe card
Cardul meu nu este la o banca fizica ci la una virtuală
Eu nu mai pot demonstra acest lucru, și nici el nu poate demonstra faptul ca nu este adevărat

| mi25 a răspuns (pentru Alameh):

Problema este incurcata pentru tine.
In primul rand: trebuie sa rezolvi problema cu cel care ti-a trimis banii. Adica sa recunoasca faptul ca i-ai returnat banii - indiferent sub ce forma: cash, servicii facute, obiecte cumparate etc. In caz contrar el poate sa iti ceara banii in instanta, Spun asta, deoarece nu stiu pentru ce ti-a trimis banii, adica in ce mod motiveaza el.
In al doilea rand depinde de marimea sumei.
In al treilea rand depinde de unde are banii cel ce ti i-a trimis.
In al patrulea rand: tu esti major?
In al cincilea rand poti fi cercetat pentru partas la o fapta savarsita de cel car ti-a trimis banii: adica pentru un mod fraudulos de a obtine banii.
Si mai sunt si altele.

| Ioandelasal a răspuns (pentru Alameh):

Da, dar el poate demonstra ca ti-a dat bani, chiar tu ai spus asta in postarea initiala.

Răspuns utilizator avertizat
| mihai69 a răspuns:

Poți fi acuzat de înșelăciune. Și nu va fi greu să fii condamnat.

| mi25 a răspuns:

Nu te lua dupa Jassmina, deoarece te dezinformeaza. Spalarea de bani negri este doar o probabilitate, dar nu asa se face: prin banca.
In plus tu nu ai spus nicaieri ca esti minor, insa ea afirma de "Casa de corectie" pentru minori. Nici nu stie ca nu se mai numeste asa.
Trebuie sa fi mai clar pentru ce ti-a trimis banii: scopul spus initial si cel ulterior.

| Iote a răspuns:

"a trimis o suma mare de bani pe cardul meu pentru un anumit scop"
Cum ati discutat voi "scopul"? Telefonic, sms, email? Sunt urme care se lasa si sunt dovezi.
Daca este o suma mare, Banca i-a cerut sa treaca motivul platii. Ce scrie acolo?
Daca nu scrie nimic, cum spune Jassmina, se considera spalare de bani. Parintele poate merge la politie. Va dovedi poate ca tu l-ai convins sa-ti trimita banii.