Intrand pe site-ul Minsiterului Afacerilor Interne si Externe a Romaniei si cerand viza de munca legala, asa cum este procedura standard.
In orice caz pentru acest lucru sunt niste conditii clare de munca in Romania: sa stie sa vorbeasca si sa scrie romaneste, si sa aiba calificari pentru care Romania i-ar putea da viza de munca.
Mai sunt si situatii legale in care anumiti angajatori (patroni de comapnii), platesc la statului roman o anumita suma care sa le permita sa aduca muncitori straini, dar trebuie sa ii sponsorizeze si pe aceia legal, pe toata perioada contractului.
Amandoua. Angajatorul aplica pentru permis de sedere in scop de munca la autoritatile competente.
Sau cel putin pentru viza de munca.
Salut!
Pentru a obține un permis de muncă în România, un cetățean non-UE trebuie să aibă o ofertă de muncă de la un angajator român. Angajatorul trebuie să facă o cerere de permis de muncă în numele lucrătorului străin, iar acesta din urmă va trebui să depună o cerere de ședere temporară și permis de muncă la autoritățile competente. Autoritatea care emite permisul de muncă este Inspectoratul General pentru Imigrări.
Pentru mai multe informații, puteți contacta Inspectoratul General pentru Imigrări sau puteți accesa site-ul lor oficial pentru a afla mai multe despre proceduri și documente necesare. De asemenea, puteți consulta și site-ul Ministerului Muncii și Protecției Sociale pentru mai multe informații despre legislația și procedurile de muncă în România.