Furnizorul de internet poate da datele tale de identificare doar la solicitarea unui organ de cercetare penala ori a instantei de judecata.
Injuria nu mai este infractiune de ani buni, asa ca politia sau procurorul nu poate solicita nimic.
Cel pe care l-ai injurat te poate da in judecata, pe cale civila, doar daca iti cunoaste numele si adresa.
Sub nicio forma. Datele le da doar in urma unei hotărâri judecatoresti organelor de ancheta.
Doar daca se depunde plangere atunci politia sesizeaza furnizorul si ei afla toate detaliile.
NU
DAR
persoana vatamata poate depune plangere penala FARA SA AIBA NEVOIE DE ALTE DOVEZI IN AFARA DE INJURIILE ALEA!
apoi politia poate obtine mandat, cu care sa mearga la sistemul prin care ai adus injurii (de ex. Facebook) dupa care la ISP-ul tau, tot cu mandat, si sa obtina datele personale de pe contractul de internet prin care ai adus injurii
faptul ca implicit injurii nu le da dreptul, nu inseamna ca, daca vine politia la ei cu mandat nu sunt OBLIGATI DE LEGE sa le dea informatii despre tine
presupun ca asta e raspunsul pe care il cautai
Nu este adevarat, nu poate depune plangere penala fiindca injuria nu mai este infractiune de prin 2004, cand a fost abrogata.
Aha, uite nu am stiut asta, multumesc
Ce inseamna cuvantul acela? Ce ai facut l-ai injurat doar? Sau ai facut vreo frauda ceva pe siteul lor?
Parca era o lege in europa ca nu au voie administratorii sa dea detalii cu "clientii" lor, dar cand e vorba de politie imi dau seama ca e exceptie (cand e vorba de incalcarea legii, de furturi etc). Mai stiu in Romania cazuri in care persoanele fura, iar administratorii siteului (din strainatate, uniunea europeana)nu pot sa faca nimic sa-i opreasca. (Deci aici sunt nesigura daca ei chiar pot trece la partea cu ip, adresa, identitatea ta reala, parca aceasta lege era in calea lor sau, inteleg eu ceva gresit?)
Ma sperii, ca am spus ceva gresit la niste moderatori pe un forum (din afara uniunii europene)si am continuat sa mai trec dupa ce ma calmasem, am observat ca isi bateau joc, ca-s rasisti.
N-am facut frauda, doar am injurat un user de pe website o singura data, nimic grav.
User sau admin? cati ani ai tu? stii cata lume injura pe net?
User,stiu ca injura lumea pe Facebook si pe internet, dar poate este cineva sensibil care a depus plangere pentru faptul ca l-am injurat o singura data.
Din cate am vazut pe Facebook daca injuri pe cineva, amenda maxima prevazuta prin lege este de 1000 de lei.Dar eu nu l-am injurat pe Facebook, ci pe un website din Romania.
Eu n-am auzit de asa ceva, eu stiu ca se vorbeste foarte urat in Romania (lume reala si pe internet), la copiii ii aud zilnic pe strada vulgari nu le face politia nimic. Cine ti-a zis tie ce? Sigur nu exagerezi sau vreo gluma? Adica sa ma duc la politie cand mi se scrie ceva gresit pe Facebook spui ca functioneaza? Eu am avut problema mare ca mi s-a spionat, furat, m-au haruit si nu a mers cu politia.