Deducerea personala se scade din venitul brut, astfel ca impozitul se plateste mai putin. Dupa impozitare suma reprezentand deducerea se adauga la salariu.
Din venit brut total sau venit brut generat?
Din venitul brut de pe contract sau din venitul brut generat în acea luna?
Se scade din salariul brut obtinut in fiecare luna.
Bun se scade din brut și ulterior nu se adaugă la salariu net după scăderea de 10% impozit pe venit net? Adică scăderea aia de ce se numește deducere care este de 10% practic o pierzi? Plus ca ei mi-au scăzut-o din salariu net și pe urma au scăzut impozitul pe venit de 10%. Este posibil sa se fi greșit ordinea operațiunilor de calcul salarial? Pentru ca cred ca dacă nu se face în ordinea care trebuie clar iese alta suma nu?
N-ai inteles!
Dupa scaderea impozitului deducerea personala se adauga iarasi la salariul ramas dupa scaderea contributiilor la fondurile speciale (CAS si CASS) si a impozitului.
Și se plătește la salariu net, eu așa am văzut ca pe un alt fluturaș salarial am văzut ca să scăzut din salariu net pe urma la salariu net rezultat s-a adunat valoarea bonurilor sa scăzut impozit pe venit 10% sa adunat deducerea și sa plătit astfel: salariu net - deducere + bonuri - 10% impozit pe venit net(cu bonuri) + deducere + bonuri.
Dau un exemplu cum mi s-a întâmplat mie, sumele nu reprezinta salariul meu sunt doar ca exemplu, ei au scăzut impozitul dintr-un salariu de exemplu: venit net cu bonuri după scăderea de 25% CAS și 10%CASS deci din 2000 cu bonuri fără deducere( pentru ca nu au adăugat-o) - 10%=1800 de lei după scăderea de 10% din net fără deducere (adica suma scăzută este de 200 de lei) =1700 lei + 100 bonuri fără deducere dar mie mi sa calculat dau exemplu: 1000 cu bonuri fără deducere atenție aici, deci reiau 1000 cu bonuri fără deducere - impozitul de 10% de la 2000 cu bonuri fără deducere adică 200 de lei și au plătit 700 de lei și 100 bonuri fără deducere... Adică mie salariul plătit + impozitul de 10% nu da venitul din care au scăzut ei cei 10% impozit pe venit net. Clar e o greșeală nu?
Ai prezentat foarte alambicat situatia dar, daca nu s-a procedat cum am spus, inseamna ca au procedat gresit.
Salariu + 10% impozit da o suma mai mare decât suma din care au impozitat ei 10%, la ei 10% din 1000 fac 200 nu 100.
Și nici deducerea nu au mai adăugat-o dar de scăzut au scăzut-o plus ca este mai mica decât ar trebui sa fie
"net"-ul este ceea ce rămâne după impozitare deci nu, se scade din brut, diminuându-ți astfel impozitul
BiraSorina întreabă: